Google odstranil skrytý limit y Google Disku aktualizováno

Google odstranil skrytý limit y Google Disku [aktualizováno]
2023-04-04T14:54:31+02:00
• 4. 4. 2023

Fotka od Firmbee.com Z Unsplash

1

Aktualizováno 4. 4.

Google v tichosti zavedl limit 5 milionů souborů, ale to se setkalo s negativní reakcí nejen uživatelů. Na to nyní reaguje a odstraňuje tento limit. Navíc dodává, že jakékoliv další změny budou komunikovány transparentně a veřejně. Nyní tedy zůstávají původní limity, o kterých si můžete přečíst níže.

Původní článek 2. 4.

Cloudové služby jsou dnes poměrně populární, a to i mezi běžnými uživateli. Google například nabízí Google One, tedy služby, kde si můžete předplatit cloudový prostor pro svá data, přičemž se do něj započítávají e-maily, fotky, i běžné soubory. Nabízí dost velikostí balíčků, přičemž některé mají navíc i bonusové služby. Jak se ale ukazuje, samotná velikost prostoru není jediná věc, která může uživatele omezit.

Limit netýkající se velikosti

Kromě samotné velikosti celého prostoru, který si uživatel platí, není jediný limit. Samotné stránky podpory například uvádí, že za den může každý běžný uživatel nahrát maximálně 750 GB, přičemž velikost jednoho souboru může dosáhnout až 5 TB. Zde vám asi matematika nesedí, ale Google počítá i se situací, kdy započne nahrávání. Jakmile převýšíte limit 750 GB, tak daný den již nenahrajete další soubor.

Jedno malé omezení se týká antivirové kontroly. Ta probíhá jen u souborů do velikosti 100 MB. Na stránkách podpory věnované limitům se ale nikde nepíše o ještě jednom omezení. To se podařilo až nedávno zjistit prostřednictvím varovné zprávy. Google totiž stanovil, že jeden uživatel může mít maximálně 5 milionů souborů. Takže i v případě, že si platíte největší verzi Google One a budete chtít nahrát soubory o velikosti řádově jednotek kilobajtů, tak nevyčerpáte prostor na Google Disku.

qnsyjszwf8qa1 657x151x

Zdroj: u/ra13 (se souhlasem)

Google zde jen poradí, abyste některé soubory odstranili. Samozřejmě je daleko lepší takové velké množství souborů zabalit do nějakého archívu a nahrát je prostřednictvím jednoho souboru, ale tím ztratíte možnost vyhledávání a jiné manipulace se soubory. Google má pro toto omezení asi důvod, ale nikde nic neuvádí. Můžeme jen odhadovat, že to má co dočinění se systémem, na kterém jeho cloud běží.

Zdroje: neowin.net, twitter.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Důvodem je omezení možného DoS (tj. zpomalení až zastavení), protože služba pro ukládání nemusí být škálovatelná tak vysoko.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat