Apple ví, že si nesmí s AI ujet vlak. Tohle je jeho řešení

Apple ví, že si nesmí s AI ujet vlak. Tohle je jeho řešení
2023-04-29T16:30:02+02:00
• 29. 4. 2023

Zdroj: Apple

Apple vyvíjí digitálního trenéra Quartz, který využívá data z Apple Watch a vytváří personalizované programy pro cvičení, stravu a spánek. Plánovaná aplikace Health na iPad umožní uživatelům sledovat svou náladu a řešit zrakové problémy. Apple se snaží zvyšovat hodnotu svých služeb a udržet si své uživatele pomocí nových funkcí spojených se zdravím a pohybem.

Apple přichází s novou funkcí, která by mohla pomoci uživatelům s jejich zdravím a pohybovými aktivitami. Zdroje z agentury Bloomberg tvrdí, že firma vyvíjí AI-based digitálního trenéra, nazývaného Quartz, který bude využívat data z Apple Watch a vytvářet personalizované programy pro cvičení, stravu a spánek. Podle zdrojů se bude jednat o placenou službu, která by mohla být uvedena na trh až v roce 2024, pokud se zásadně nepřekazí plány.

Apple Watch a osobní trenér Quartz

Pro blízkou budoucnost má Apple plány i s aplikací Health. Engadget tvrdí, že Apple konečně přinese aplikaci Health na iPad s letošním vydáním iPadOS 17. Další aktualizace by mohla umožnit uživatelům sledovat svou náladu a řešit zrakové problémy, jako je krátkozrakost. Nedávná zpráva také naznačila, že Apple může vydat novou aplikaci, která by pomohla uživatelům vést deník, podobně jako populární Day One.

Společnost Apple zatím odmítá komentovat tyto spekulace. Pokud jsou však pravdivé, můžeme o těchto novinkách slyšet třeba už na konferenci WWDC, která se bude konat 5. června. Očekává se, že společnost oznámí svoje dlouho očekávané AR/VR brýle a zprávy naznačují, že tyto brýle mohou nabízet funkce spojené se zdravím, jako je například virtuální trénink Fitness+ a meditační nástroje. Tento produkt bude zpočátku určen především pro vývojáře a náročné uživatele, ale více dostupné verze se pravděpodobně dočkáme o něco později.

Apple Watch

Zdroj: Dotekomanie.cz

Digitální trenér Quartz by nemusel být pro uživatele překvapením. Společnost Apple se stále spoléhá na své služby, aby zlepšila své hospodářské výsledky, a Quartz by mohl být zajímavou alternativou pro ty, kteří by jinak platili fyzickému trenérovi. Firma již dávno udělala ze zdraví hlavní prodejní bod svých zařízení, zejména hodinek Apple Watch. Digitální trenér může uživatelům pomoci s nastavením zdravých návyků a upevnit tak věrnost značce Apple – uživatelé by mohli být méně ochotni přejít na Android, pokud by museli zároveň opustit své hodinky a digitálního trenéra. Zdá se tedy, že Apple nejenže zvyšuje hodnotu svých služeb, ale také se snaží udržet si své uživatele pomocí nových funkcí spojených se zdravím a pohybem.

Celkově lze říci, že novinky od společnosti Apple jsou v oblasti zdraví a pohybu velmi vítané. Uživatelé mohou očekávat více personalizovaných a interaktivních funkcí, které jim pomohou vést zdravější životní styl.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat