iPhone 15 Pro se zřejmě dočká přepracovaných tlačítek

iPhone 15 Pro se zřejmě dočká přepracovaných tlačítek
2023-03-05T18:00:32+02:00
• 5. 3. 2023

Zdroj: 9to5mac

Zdroje portálu 9to5mac nám v minulých týdnech odhalily design připravované řady iPhone 15, a to na základě CAD souborů pro samotné telefony i pro příslušenství. Nejasnosti ovšem přetrvávaly ohledně fyzických tlačítek hlasitosti. I to se ovšem nyní vyjasňuje: iPhone 15 Pro bude mít nové „dvoutlačítko“ hlasitosti, a také nové tlačítko tichého režimu.

Kapacitní tlačítka iPhone 15

Podle zdrojů, které jsou obeznámeny s výrobou certifikovaného příslušenství pro iPhone, nahradí Apple dvě samostatná tlačítka pro zvýšení a snížení hlasitosti jedním tlačítkem, které hlasitost zesiluje i zeslabuje podle toho, kde je uživatel stiskne. Tato informace tedy víceméně potvrzuje dřívější zprávy o tom, že řada iPhone 15 bude mít pevná tlačítka s haptickou odezvou (tedy princip, který přineslo tlačítko Home poprvé použité u iPhone 7). To tedy znamená, že nová tlačítka již nebudou mít žádné pohyblivé části, a fungovat budou na základě rozpoznaného tlaku na určitých místech.

iPhone 15 Pro

Zdroj: 9to5mac

Zveřejněné rendery už ukázaly jeden větší výřez namísto dvou pro tlačítka hlasitosti, takže s možností jednoho většího „dvoutlačítka“ se reálně uvažovalo. Vzhledově se tedy jedná o řešení, které bylo v minulosti již použito u některých starších modelů iPhone a iPad – použitá technologie bude ovšem zcela nová.

Zajímavou informací také je, že iPhony řady 15 už nebudou mít tradiční dvoupolohový přepínač tichého režimu. Ten bude nahrazen kapacitním tlačítkem, které bude třeba stisknout, aby došlo ke změně režimu tichý/hlasitý.

Apple

Zdroj: 9to5mac

Co dalšího víme o iPhone 15

Na základě doposud uniknuvších informací a renderů se víceméně počítá s tím, že tradiční Lightning konektor bude nahrazen konektorem USB-C. To tedy znamená další významný odklon od proprietárního konektoru, který Apple používá u iPhonů a řady dalších přístrojů či příslušenství už od roku 2012, tedy více než 10 let.

Dále se také počítá s odklonem od „hranatého“ designu typického pro řady iPhone 12, 13 a 14. Nová generace vsadí na vzhled s mírným zakřivením. Modul fotoaparátů bude vystupovat ještě o něco více, naopak rámečky okolo displeje budou užší. Dynamic Island – novinka představená s modely iPhone 14 Pro – bude nasazena ve všech modelech řady iPhone 15, a přestane tedy být „Pro“ exkluzivitou.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Hlávka

Narodil se velmi mlád a zatím je stále ještě naživu. Už v dětství ho přitahovaly bity a bajty: od programovatelné kalkulačky, přes C64, MS-DOS a Windows pak (téměř proti své vůli) doputoval do univerza jménem Apple - a už v něm zůstal.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat