Huawei se pomalu, ale jistě, zotavuje z dodavatelského embarga ze strany USA

Huawei se pomalu, ale jistě, zotavuje z dodavatelského embarga ze strany USA
2023-03-21T11:47:36+02:00
• 21. 3. 2023

Pro společnost Huawei byl rok 2019 velmi zásadním milníkem a začátkem těžkého období. První ranou bylo znemožnění využívat aplikace Google ve svých telefonech. Druhou ranou pak bylo exportní omezení, které mělo dopad na to, že se Huawei musel v mnoha směrech spolehnout na jiné dodavatelské řetěze.

Dostane se Huawei opět na výsluní?

Čínská společnost Huawei měla skvěle na kročeno stát se největším světovým výrobcem telefonů s operačním systémem Android. Omezení ze strany USA však cestu za vítězstvím ukončily. Huawei musel nakonec přejít na svůj vlastní operační systém Harmony OS a také se musel přeorientovat na jiné dodavatele součástek do jeho telefonů. Podle slov zakladatele společnosti Huawei – Rena Zhengfeie, musela po amerických sankcích společnost vyměnit až 13 000 součástek. Některé modely telefonu, jakým je například připravovaný model střední třídy Huawei Enjoy 60, bude obsahovat tři roky starý procesor Kirin 710A.

Huawei nova 1620x1080x

Zdroj: Gizchina

Společnost sice má povolení využívat procesory Snapdragon od Qualcommu, ale ty byly upraveny tak, že nejsou kompatibilní s moderními 5G sítěmi. I navzdory všem těmto omezením se společnost Huawei snaží posouvat kupředu a věnuje se výzkumu a vývoji nových produktů tak, aby se byla schopna postavit na vlastní nohy a dokázala být opět konkurence schopným výrobcem na poli chytrých telefonů. Předpokládá se, že za pár dní, konkrétně 23. března by měl Huawei představit svůj vlajkový telefon P60, skládací Mate X3 a již zmiňovaný telefon střední třídy Enjoy 60.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat