Celosvětové dodávky chytrých mobilních telefonů by měly oproti očekávání klesnout

Celosvětové dodávky chytrých mobilních telefonů by měly oproti očekávání klesnout
2023-03-06T16:31:05+02:00
• 6. 3. 2023

Fotka od Jonas Leupe z Unsplash

Podle analytické společnosti IDC by se v letošním roce trh s mobilními telefony nemusel vyvíjet tak, jak se očekávalo. Dodávky mobilních telefonů by mohly zpomalit, oživení trhu se naopak očekává až příští rok.

Trh s mobilními telefony letos zpomalí

Analytická data společnosti IDC hovoří o tom, že by se letos dodávky telefonů mohly propadnout až o 1,1 % z původně očekávaného nárůstu o 2,8 %. Dodávky by se tak pro letošek měly ustálit na očekávaných 1,19 miliardy prodaných kusů. Ředitelka společnosti IDC Nabila Popal sdělila: „S rostoucími náklady a pokračujícími výzvami v oblasti spotřebitelské poptávky jsou  OEM výrobci ohledně roku 2023 docela opatrní. I když po nedávném znovuotevření Číny konečně přicházejí nějaké dobré zprávy, stále však existuje mnoho nejistoty a nedostatek důvěry, což má za následek opatrný výhled. Jsme však nadále přesvědčeni, že globální trh se vrátí k růstu v roce 2024, jakmile tyto krátkodobé výzvy překonáme, protože na rozvinutých trzích existuje významný pozastavený obnovovací cyklus a také prostor pro pronikání chytrých telefonů na rozvíjející se trhy s cílem podpořit stabilní dlouhodobý růst.“

smartphone 4877094 1280 1280x853x

Zdroj: Willfried Wende z Pixabay

Očekává se, že by Android zařízená měla zaznamenat větší pokles, než zařízení Apple. Analýzy říkají, že by dodávky Android zařízení měly klesnout o 1,2 %, zatímco zařízení s iOS by by mohlo být dodáno o 0,5 % méně, než se očekávalo. Vyplývá z toho, že zařízení Android vyhledávají především lidé, kteří mají hlouběji do kapsy a vzhledem k celkově nejisté finanční situaci, vysoké inflaci a dalším faktorům bude tento zákaznický segment letos více šetřit.

Zdroj: neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat