ChatGPT s aktuálními daty je nově v Bingu, dostupný je skrze prohlížeš Edge

ChatGPT s aktuálními daty je nově v Bingu, dostupný je skrze prohlížeš Edge
2023-02-08T13:30:46+02:00
• 8. 2. 2023

Zdroj: TechCrunch/Frederic Lardinois (se souhlasem)

Microsoft v úterý 7. února oznámil dlouho avizovanou integraci modelu GPT-4 od OpenAI do vyhledávače Bing, který v rámci vyhledávače poskytuje prostředí podobné ChatGPT. Funkcionalita je zatím omezená a pro plnohodnotné funkce se musíte zapsat na čekací listinu. Funkce je dostupná jen v prohlížeči Edge.

Nový Bing nyní obsahuje možnost zahájit chat ve vyhledávací části, což uživatele přenese do konverzačního prostředí podobného ChatGPT. Verze Bing je mnohem aktuálnější a zvládá dotazy týkající se mnohem novějších událostí do letošního roku.

bing chatgpt microsoft

Zdroj: TechCrunch/Frederic Lardinois (se souhlasem)

Odpoví na to, s čím si současné vyhledávače neví rad

Současné vyhledávače stále velmi dobře fungují pro navigační dotazy a dotazy, které jsou informační a ptají se na základní fakta. Ale u složitějších dotazů („Můžete mi doporučit pětidenní trasu do Mexika?“), které tvoří polovinu dnešních dotazů, moderní vyhledávače selhávají. Pokud jde o nové zkušenosti s vyhledávačem Bing, Microsoft bude tyto výsledky založené na GPT zobrazovat v rámečku na pravé straně stránky s výsledky vyhledávání. Ty se budou objevovat při vyhledávání faktů, na které Bing zná odpověď.

Pak je tu ale také prostředí podobnější ChatGPT pro otázky, které jsou trochu vágnější a na které neexistuje přesná odpověď. Jediným dalším významným rozdílem, kterého si pravděpodobně hned všimnete, je to, že Bing se vám občas pokusí nabídnout i své vlastní otázky a navrhnout na ně možné odpovědi. Patří sem například údaje o cenách nebo možnost využít aktuální data pro tipy na cesty a itineráře. Též zvládne napsat e-mail, abyste se o tento itinerář podělili s rodinou.

bing chatgpt microsoft

Zdroj: TechCrunch/Frederic Lardinois (se souhlasem)

Zatím zcela zdarma

Microsoft zdůraznil, že používá novou verzi GPT, která je schopna poskytovat relevantnější odpovědi, opatřovat je poznámkami a poskytovat aktuální výsledky, a to vše při zajištění bezpečnějšího uživatelského prostředí. Nazývá to modelem Prometheus. Microsoft zde v podstatě přebírá modely OpenAI a následně kolem nich obaluje Prometheus a další technologie Bingu.

Microfost zatím nechává novinku bez monetizace, oznámil, že se však v budoucnu do chatovacího vyhledávání dostanou reklamy. ChatGPT funkcionality se postupně rozšíří i do dalších produktů od Microsoftu.

TechCrunch/Frederic Lardinois

Zdroj: TechCrunch/Frederic Lardinois (se souhlasem)

Zdroje: techcrunch.com, theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat