Xiaomi představilo chytré hodinky Watch S2

Xiaomi představilo chytré hodinky Watch S2
2023-01-04T16:30:23+02:00
• 4. 1. 2023

Zdroj: xiaomi

Společnost Xiaomi uspořádala těsně před koncem loňského roku svou největší akci v domovské Číně. Na ní pak představila několik novinek, včetně například očekávané řady smartphonů Xiaomi 13 či bezdrátových sluchátek Buds 4. Odhalení se ale také dočkaly nové chytré hodinky Xiaomi Watch S2, které v nabídce nahradí loňský model Watch S1. Výrobce je pozicuje jako přímé konkurenty populárních Samsung Galaxy Watch 5, a také lídra celého odvětví Apple Watch.

Novinka bude k dostání ve dvou velikostech – konkrétně s kruhovým displejem o průměru 42 a 46 mm. Tělo je vyrobeno z nerezové oceli, AMOLED displej s rozlišením 466 x 466 pixelů je chráněn safírovým sklem. Na pravé straně těla se pak nachází dvojice fyzických tlačítek, a hodinky se pyšní voděodolností do hloubky 5 metrů.

Xiaomi Watch S2

Zdroj: xiaomi

Dokáží měřit složení těla

Pokud se zaměříme na zdravotní a kondiční funkce, Xiaomi Watch S2 jsou vybaveny senzorem srdečního tepu a saturace kyslíkem (SpO2). Zajímavou funkcí je možnost měření složení těla (body composition), konkrétně tedy procento tělesného tuku, množství svalové hmoty, objem bílkovin v těle apod. K určení těchto hodnot slouží právě ona dvojice bočních tlačítek, na které je třeba umístit prsty. Kromě toho hodinky disponují ještě možností měření tělesné teploty, sledování spánku a stresu, dechová cvičení a monitoring ženského menstruačního cyklu. Dále nabízejí podporu více než 100 sportovních aktivit.

Xiaomi Watch S2 podporují funkci volání prostřednictvím Bluetooth – k tomu slouží vestavěný mikrofon a reproduktor. Dále disponují možností v případě nebezpečí odeslat svou polohu vybraným kontaktům.

Xiaomi Watch S2

Zdroj: xiaomi

Technické specifikace nových chytrých hodinek zahrnují mimo jiné funkce GPS, Bluetooth 5.2 a NFC. Kapacita baterie je 500 mAh pro 46mm variantu (výdrž až 12 dní), u verze 42 mm pak 305 mAh (výdrž až 7 dní). Prodejní cena pak začíná na 999 jüanech (přibližně 3.300 Kč) za základní model 42 mm v černé barvě, varianta Light Gold s koženým páskem je za 1.199 jüanů (přibližně 4.000 Kč). V těchto variantách je pak k dispozici i větší model 46 mm, konkrétně s cenovkami 1.099 jüanů (cca 3.600 Kč) za základní, a 1.299 jüanů (cca 4.300 Kč) za model s koženým páskem. Je nutné počítat s tím, že ceny v ČR budou vyšší.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Hlávka

Narodil se velmi mlád a zatím je stále ještě naživu. Už v dětství ho přitahovaly bity a bajty: od programovatelné kalkulačky, přes C64, MS-DOS a Windows pak (téměř proti své vůli) doputoval do univerza jménem Apple - a už v něm zůstal.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat