TikTok testuje novou funkci, která vám připomene, že je čas odložit telefon a jít spát

TikTok testuje novou funkci, která vám připomene, že je čas odložit telefon a jít spát
2023-01-09T11:30:34+02:00
• 9. 1. 2023

Zdroj: Dotekomanie.cz

TikTok je nekonečným a silně návykovým zdrojem obsahu, který vás dokáže připoutat k telefonu na dlouhé hodiny, během kterých uživatelé mohou zcela zapomínat na běžné a důležité lidské potřeby. Aplikace v současné době vybranému okruhu uživatelů umožňuje nastavit si, kdy je čas odložit telefon a uložit se ke spánku.

TikTok testuje nové funkce pro lepší kontrolu nad časem stráveným v aplikaci

Snímky z obrazovky ukazují, že aplikace obsahuje možnost nastavit si, v jakém časovém období chodíte obvykle spát a kdy vstáváte. Uživatel si pak může nastavit připomenutí, které řekne, že je čas jít spát. Během nastavené doby dojde i ke ztlumení notifikací z aplikace až po dobu 7 hodin. Mluvčí společnosti TikTok říká, že společnost se stále snaží pracovat na zlepšování digitální pohody uživatelů.

tiktok sleep reminders 2048x1102x

Zdroj: Techcrunch

Loni v červnu společnost do své aplikace zavedla novou funkci, která uživatelům dokáže zobrazit čas strávený v aplikaci během jednoho sezení a umožňuje jim nastavit si pravidelné přestávky. Ve výchozím nastavení je možné si nastavit 10, 20, nebo 30 minut. Uživatelé si samozřejmě mohou nastavit i své vlastní časové rozhraní. Aplikace také umožňuje pro mladistvé ve věku 13-15 nastavit omezení oznámení během nočních hodin v čase od 21. hodiny a pro mladistvé ve věku 16-17 od 22. hodiny.

Obsah na TitToku, respektive míra, jakou je tato sociální síť schopna zaujmout pozornost především mládeže, je předmětem mnoha psychologických studií  a v důsledku toho je společnost nucena vyvíjet nástroje, které uživatelům umožňují lepší kontrolu nad používáním aplikace.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat