OnePlus rozšiřuje svoje portfolio, přidává mechanickou klávesnici

OnePlus rozšiřuje svoje portfolio, přidává mechanickou klávesnici
2023-01-03T11:29:23+02:00
• 3. 1. 2023

I když je OnePlus znám především jako výrobce chytrých telefonů, v posledních několika letech rozšířil své portfolio o sluchátka, chytré hodinky a příslušenství. Dokonce se šušká, že společnost představí svůj první tablet s Androidem. Překvapivě nyní společnost OnePlus oznámila, že ve spolupráci s uznávanou značkou Keychron bude vyrábět mechanickou klávesnici.

1 M00 41 EC CkvLh2OYZ2OAfE3uAAUQCJJfRtE905 4320x2214x

Zdroj: OnePlus

Tichá a hliníková mechanická klávesnice

Zatím neznáme název klávesnice ani žádné podrobnosti o designu, ale společnost OnePlus potvrdila, že bude zařízení vytvářet společně s relativně novou značkou mechanických klávesnic Keychron. Společnost OnePlus tvrdí, že se o ní dozvíme více na začátku roku 2023. Jedná se o zařízení, které přichází poté, co společnost provedla průzkum mezi uživateli OnePlus na platformě Open Ears Forum ohledně toho, jaké produkty by rádi viděli.

card1 pcjpgthumb 2520x1260x

Zdroj: OnePlus

Mechanická klávesnice bude prvním produktem z nově ohlášeného programu OnePlus Featuring, který má značka využít k výrobě produktů z různých kategorií. Klávesnice plně podporuje pokročilé, přizpůsobitelné funkce včetně přepínačů vyměnitelných za provozu a flexibilního firmwaru s otevřeným zdrojovým kódem. Firmware s otevřenými zdrojovými kódy, jako jsou QMK a VIA, umožní ovládání v reálném čase bez nutnosti přeflashování firmwaru. Od přizpůsobení světelných efektů RGB až po přemapování kláves. Novinka bude pracovat rovnou jak s Windows tak s MacOS. Klávesnice bude mít mechanické spínače, které by ale měly být zcela tiché. Vyrobena bude z hliníku, přičemž chtějí zachovat nízkou váhu.

ezgifcom gif maker 1 2520x1260x

Zdroj: OnePlus

Zatím jsme neslyšeli žádné další příklady toho, co můžeme očekávat, masová produkce by měla dle informací začít mezi březnem až dubnem. OnePlus chystá i další produkty, v Indii by se měly začít prodávat monitory k PC, měly by však zůstat čistě pro zmíněný asijský trh.

opk 1253x260x

Časová osa produkce klávesnice. Zdroj: OnePlus

Zdroj: oneplus.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat