Google Pixel 7a bude zřejmě dražší aktualizováno

Google Pixel 7a bude zřejmě dražší [aktualizováno]
2023-04-19T19:30:23+02:00
• 19. 4. 2023

Zdroj: @onleaks (se souhlasem)

1

Aktualizováno 19. 4.

Samotné představení nadcházející novinky Pixel 7a se podle posledních informací blíží. Údajně bychom se mohli dočkat již v první polovině května. Dokonce jsme zaslechli, že by se tento mobil mohl prodávat na nových trzích skrze mobilní operátory. Bohužel jsme se nedozvěděli, jestli do tohoto seznamu zapadne i Česká republika. Jak to vlastně dopadne, zatím nevíme.

Co se týče čerstvých spekulací, které vypadají věrohodně, tak se zmiňují o ceně. Ta by měla být vyšší než u Pixelu 6a. Konkrétně se mluví o částce 499 dolarů, což je v přepočtu přibližně 10 660 Kč bez daně a dalších poplatků. Také některé zdroje uvádí, že s příchodem Pixelu 7a nezmizí z obchodů Pixel 6a. Ten by se měl nadále prodávat, jen není jasné, jestli si zachová cenu, nebo Google mírně zlevní.

Aktualizováno 2. 4.

Uvedení Pixelu 7a se podle posledních informací blíží. Konkrétně bychom se měli dočkat na vývojářské konferenci Google I/O, která započne 10. května. Kromě toho se dozvídáme, že hlavní 64MPx snímač bude IMX787 od Sony. Základní model bude mít 8 GB operační paměti typu LPDDR5 a úložiště o velikosti 128 GB bude zajištěno technologií UFS 3.1, přičemž bude i verze s 256 GB. Cena by se mohla pohybovat kolem 500 eur, ale je možné, že nepřekročí tuto hranici. Google má rovnou připravovat čtyři barevní varianty.

Aktualizováno 12. 3.

Po nějaké době zde máme další informace k nadcházející novince Pixel 7A. Očekává se, že k představení dojde v květnu, možná v rámci vývojářské konference Google I/O. Displej by měl mít úhlopříčku 6,1 palců s 90Hz frekvencí. Zřejmě bude použita OLED technologie, pravděpodobně bude součástí i čtečka otisků prstů. O výkon se má starat Tensor G2 přímo od Googlu a měl by mít k dispozici úložiště typu UFS 3.1. Zadní strana má nabídnout sestavu 64+12 MPx. Nejzajímavější spekulací je použití bezdrátového nabíjení, ale má mít výkon jen 5 W. Je otázkou, jestli bude k dispozici i reverzní technologie pro nabíjení příslušenství.

Aktualizováno 3. 1.

Zřejmě se blíží představení nadcházející novinky Pixel 7a. Mobil se totiž objevil na videu, přičemž vše bylo natočeno ve Vietnamu. Potvrzuje se spekulovaný design a také vzhled přední strany. Kromě toho se dozvídáme, že mobil bude mít 90Hz přední panel. Bohužel více informací se neobjevilo, ale vzhledem k tomu, že někdo má k dispozici minimálně funkční prototyp, tak představení asi nebude daleko.

Fli4MYAaUAMl23h 720x960x Fli4Mk4akAIXVLM 1080x1440x

Pixel 7a image leak 538x225x

Zdroj: @chunvn8888 (se souhlasem)

Původní článek 30. 11.

Google se pochlubil nejnovějšími smartphony relativně nedávno a nyní očekáváme příchod levnějšího smartphonu Pixel 7a. Již jsme zde měli divoké spekulace a možná se část z nich vyplní.

Spekulace kolem Pixelů 8 začínají

O kus lepší?

První bychom měli spíše začít s ceny. Sice zatím nemáme jakékoliv náznaky, jaká bude nastavena u Pixelu 7a, ale jako předlohu můžeme vzít současný model Pixel 6a. Ten přijde v Německu na 459 eur, přičemž aktuálně jde zakoupit v Google Store za 349 eur. Dá se předpokládat, že Pixel 7a bude mít nastavenou cenu pod 500 eur, tedy cca 12 000 Kč.

Google Pixel 7a 5K3 1 scaled 2560x1440x Google Pixel 7a 5K2 2 scaled 2560x1440x

Zdroj: @onleaks (se souhlasem)

V porovnání se současnou generací dojde k menšímu zvětšení o několik desetin milimetru. Zatím se neví, jestli bude mít tento model 3.5mm jack konektor pro sluchátka. Je možné, že jej Google úplně opustí. Samotný displej by měl nabídnout AMOLED technologii s Full HD+ rozlišením a 90Hz frekvencí.

Google Pixel 7a 5K4 1 scaled 2560x1440x

Zdroj: @onleaks (se souhlasem)

Opět se ale objevuje spekulace, že by novinka měla nabídnout bezdrátové nabíjení. Nečekejte běžný výkon, jaký se objevuje u jiných modelů. Google by měl integrovat jen 5W technologii, což je velmi nízká hodnota, ale aspoň je zde tato možnost. Nyní si musíme počkat na další spekulace a úniky zejména kolem specifikací.

Zdroje: smartprix.com, fonearena.com, gsmarena.com, gsmarena.com, 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 30. 11. 2022, 12:11

Dle renderu není 3.5mm vidět.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat