Tidal zavádí nové profily s vylepšeným sdílením seznamů skladeb

Tidal zavádí nové profily s vylepšeným sdílením seznamů skladeb
2022-11-04T15:15:10+02:00
• 5. 11. 2022

Zdroj: 9to5google

Jakkoliv je platforma Tidal významnou konkurencí služeb, jako jsou Spotify či Apple Music, v některých oblastech za svými rivaly poměrně zaostává. Uživatelé nebyli spokojeni zejména se systémem objevování nové hudby, a právě na tuto oblast se nyní Tidal zaměřil: v novém updatu přichází s možností vytvářet profily, na nichž mohou uživatelé publikovat své playlisty a sdílet je s ostatnímu uživateli.

Profily výrazně usnadní sdílení

Dřívější verze aplikace sice také umožňovaly sdílení playlistů, ale poměrně kostrbatě – pouze pomocí odkazu nebo prostřednictvím sociálních sítí. To se nyní mění – nově představené Tidal profily fungují mnohem efektivněji. Při prohlížení vaší hudební sbírky se vám zobrazí nová stránka, na které si zvolíte název vašeho profilu. Zatím se zdá, že ohledně názvu nebudete nikterak limitováni – může to být jméno, přezdívka, může obsahovat alfanumerické znaky, ale třeba i emoji.

Jakmile máte profil vytvořený, můžete si vybrat, které ze svých playlistů chcete sdílet s ostatními uživateli. Ve svém Tidal profilu můžete kterýkoliv ze zveřejněných playlistů snadno přepnout zpět na soukromý.

Tidal

Zdroj: TIDAL

Brzy tedy uvidíme, jak se tato novinka mezi uživateli Tidalu uchytí. V budoucnu takto může vzniknout potenciálně obrovská knihovna veřejných playlistů, díky které se uživatelé budou moci navzájem inspirovat, a držet krok s aktuálními hudebními trendy. Stará verze aplikace totiž v záložce Explore nabízela převážně starší populární songy, a najít novou hudbu bylo poměrně obtížné.

Kdy se tedy na nový, vylepšený Tidal můžeme těšit? Společnost oznámila, že nová aplikace Tidal bude brzy k dispozici jak pro Android, tak pro iOS, a to celkem v 62 zemích celého světa. V tuto chvíli jsou již profily k dispozici v desktop verzi, na mobilních telefonech si ještě musíme chvíli počkat.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Hlávka

Narodil se velmi mlád a zatím je stále ještě naživu. Už v dětství ho přitahovaly bity a bajty: od programovatelné kalkulačky, přes C64, MS-DOS a Windows pak (téměř proti své vůli) doputoval do univerza jménem Apple - a už v něm zůstal.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat