T-Mobile spouští VoLTE v zahraničí

T-Mobile spouští VoLTE v zahraničí
2022-11-23T13:30:48+02:00
• 23. 11. 2022

Zdroj: T-Mobile

Mobilní operátoři v Česku se rozloučili s technologií 3G a tudíž se nabízí 2G, 4G a 5G. S tím je spojena i problematika volání, tedy běžných telefonních hovorů. Standardně se mobilní telefon přepne na 2G a uskuteční hovor, ale pokud zařízení podporuje VoLTE a mobilní operátor ho nabízí pro konkrétní zařízení, tak lze uskutečnit hovor přes LTE síť. Tato technologie se jmenuje VoLTE (Voice over LTE). Služba se nyní rozšiřuje pro české zákazníky i do zahraničí.

VoLTE v zahraničí

T-Mobile jednoduše nabízí tuto službu pro všechny, kteří vycestují do zahraničí. Je zde ale několik podmínek, které nemusí každé zařízení splňovat:

  • Mít u T-Mobile aktivní službu VoLTE
  • Mít mobilní telefon s podporou VoLTE v zahraničí zaktualizovaný na nejnovější verzi firmwaru/softwaru
  • Povolené VoLTE v mobilním telefonu

Je zde také podmínka, aby danou technologii podporoval i místní mobilní operátor. T-Mobile nějakou dobu testoval tuto novinku v rámci pilotního testu od dubna tohoto roku v síti AT&T. Bohužel zatím nelze mluvit o velkém rozšíření. Konkrétně mohou klienti tohoto mobilního operátora využívat VoLTE při splnění podmínek u Slovak Telekom (Slovensko), Deutsche Telekom (Německo), Magenta Telekom (dříve T-Mobile Austria, Rakousko), T-Mobile Polska (Polsko), Cosmote Mobile (Řecko), Telus Communications (Kanada) a AT&T Mobility (USA, Portoriko a Americké Panenské ostrovy).

Výhody volání přes LTE síť si již nyní užíváte doma. Rozhodli jsme se, že vám tyto benefity zprostředkujeme i při vašich cestách do zahraničí. Seznam zemí, kde budete moci VoLTE využívat se bude postupně rozšiřovat.

Někteří se ale mohou setkat s komplikací u operátora AT&T Mobility, který jako jeden z prvních vypnul nejen 3G síť, ale také došlo na ukončení 2G. Tudíž by se měli nejlépe informovat u T-Mobile, jestli budou mít dostupnou službu VoLTE ještě před vycestováním.

volte roaming settings 520x697x

Zdroj: T-Mobile

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat