Galaxy A14 se bude podobat nadcházející generaci Galaxy S23 aktualizováno

Galaxy A14 se bude podobat nadcházející generaci Galaxy S23 [aktualizováno]
2022-12-10T19:30:59+02:00
• 10. 12. 2022

Zdroj: @onleaks (se souhlasem)

1

Aktualizováno 10. 12.

Nadcházející novinka Galaxy A14 prochází nejrůznějšími benchmarky a certifikacemi, takže se postupně dozvídáme i specifikace. Tentokrát je mobil u FCC, díky čemuž se potvrzuje kapacita baterie. Ta bude mít kapacitu 5000 mAh a vzhledem k tomu, že displej nabídne jen HD+ rozlišení, očekáváme delší výdrž baterie. Dle dostupných informací by se tentokrát měl výrobce zaměřit na agresivní cenovou strategii, takže se možná bude jednat o nejlevnější 5G mobil na trhu.

Aktualizováno 29. 11.

Po nějaké době zde máme další informace o nadcházející novince Galaxy A14. Původně jsme očekávali použití Full HD+, ale nakonec se ukazuje, že Samsung použije jen HD+ panel. Ten by měl mít úhlopříčku 6,8 palců a bude se jednat o LCD displej. Kromě toho se dozvídáme, že přední foťák bude mít 13 MPx a hlavní zadní pak 50 MPx. Kromě toho zde máme navíc uniklý tiskový render, mělo by se tedy jednat o finální podobu.

gsmarena 001 5 1200x750x

Zdroj: gadgetgang (se souhlasem)

Aktualizováno 21. 11.

První jsme se dozvěděli, jak by měla nadcházející novinka Galaxy A14 5G vypadat, a nyní zde máme nějaké další informace kolem samotné výbavě. Mobil se již testuje a jeho představení proběhne velmi brzy. V tuto chvíli objevují dvě verze. Smartphone s kódovým označením SM-A146B bude vybaven zatím neuvedeným procesorem Exynos 1330. Druhá verze SM-A146P bude pak vybavena Dimensity 700. Výkonnější bude první varianta, aspoň dle neoficiálních benchmarků. Kromě toho se máme těšit na Android 13, 4 GB RAM a baterii s kapacitou 5000 mAh.

Původní článek 1. 10.

V tomto týdnu se objevily první neoficiální rendery nadcházejících modelů Galaxy S23 od věrohodného zdroje. Aby toho nebylo málo, dozvídáme se, jak bude vypadat základní model Galaxy A14, tedy cenově jeden z nejdostupnějších mobilů od Samsungu.

Galaxy A14

Zdrojem samotných renderů je @onleaks, která má velmi úspěšnou historii, co se týče přesnosti těchto úniků. Díky němu se objevuje podoba nadcházejícího modelů Galaxy A14. Všimněte si zejména zadních foťáků, jejich design a uspořádání vychází hlavně z letošního modelu Galaxy S22 Ultra.

Img 04 1 1200x675x

Zdroj: @onleaks (se souhlasem)

Co se týče samotných specifikací, tak novinka má nabídnout 6,8palcový displej, což je o 0,2 palců více než u modelů Galaxy A13. Zatím ale není jasné, jestli se i tentokrát dočkáme dvou verzí, jedna s 5G, druhá s LTE. Je docela možné, že Samsung vynechá LTE variantu a bude nabízet jen 5G.

Img 01 1 1200x675x

Zdroj: @onleaks (se souhlasem)

Samotný panel bude mít Full HD+ rozlišení. Mobilu nemá chybět konektor pro sluchátka a samotná čtečka otisků prstů bude na boku zařízení. Více informací zatím není k dispozici. Odhaduje se, že k uvedení na globální trh proběhne na začátku příštího roku, ale Samsung může ještě překvapit.

Zdroje: giznext.com, fonearena.com, gsmarena.com, gadgetgang.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 1. 10. 2022, 16:31

Aby low-end vypadal jako high-end 😂 to nechápu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat