Dotekomanie.cz

Sony Xperia 1 IV přichází ve verzi Gaming Edition

Xperia1 IV 16 6000x3368x

Xperia 1 IV; zdroj: Dotekománie

Společnosti se snaží vytěžit maximum z aktuálních novinek. Dost často se stává, že jeden model vyjde ještě v nějaké speciální edici s konkrétní tématikou. Například výrobci nabízí mobily spojené s filmy, hrami nebo i jinými subjekty. Sony tak trochu naskakuje na tento trend, ale v jiném duchu.

Sony Xperia 1 IV Gaming Edition

Populární jsou i herní smartphony, které mají upravený design, specifikace a případně nabízí trochu odlišnou softwarovou výbavu. Sony se rozhodlo, že nebude dělat nějaké drastické změny kvůli novince Sony Xperia 1 IV Gaming Edition. Sice název evokuje, že se jedná o herní smartphone, ale ve svém základu to je stále stejný mobil jako Sony Xperia 1 IV (recenze).

Jediný podstatný rozdíl se zde nachází u operační paměti a úložiště. Sony Xperia 1 IV Gaming Edition se totiž může chlubit 16 GB RAM a 512 GB prostoru pro data. Nic víc nebylo změněno a rozšířeno. Tento model má nastavenou cenu v přepočtu přibližně na 29 700 Kč bez daně a dalších poplatků. Ve výsledku by se mohla česká cena pohybovat okolo 38 600 Kč. Současně je ale v balení i speciální herní příslušenství sloužící pro streamování a hraní jako takové.

Zdroj: Sony via GSMArena

K dispozici je příslušenství pro lepší chlazení a hlavně se nabízí značné rozšíření portů. Jsou totiž k dispozici konektory jako 3.5mm jack, HDMI, LAN a USB C. Vše je na spodní straně, takže nic nebude vadit při hraní. Tato novinka se jmenuje Sony Xperia Stream a přijde samostatně v přepočtu přibližně na 3 900 Kč bez daně a dalších poplatků.

Specifikace Sony Xperia 1 IV Gaming Edition

Zdroje: gsmarena.com, gsmarena.com

Exit mobile version