Dotekomanie.cz

Nově v českých obchodech – Honor, Realme, Black Shark, Xiaomi

mobily 1 1280x720x

Výrobci mobilních telefonů představí své zařízení, přičemž samotný prodej začne až o několik týdnů nebo měsíců později. Jestliže si novinku chcete koupit, musíte sledovat na nejrůznějších webech články informující o dostupnosti. Avšak většinou se dozvíte jen datum. Abychom vám ušetřili čas, začali jsme sledovat dění na českém trhu.

Níže jsou uvedeny smartphony, které se prvně objevily v jednom nebo více obchodech, a jsou tedy poprvé dostupné na českém trhu.

Předchozí díl: Nově v českých obchodech – Motorola, Honor, Blackview, Samsung

Honor 70

Do Evropy zamířil Honor 70, tedy základní model z celé série. Již nyní se začíná objevovat v českých obchodech, přičemž cena startuje na 13 490 Kč. Svými specifikacemi zapadá do vyšší střední třídy, ale vzhledem k výbavě a ceně to nebude mít jednoduché. Konkurence za podobnou částku nabízí i odolnost vůči vodě.

Specifikace Honor 70

Narzo 50i Prime

Na našem trhu se objevil model Narzo 50i Prime od Realme. Jde ve své podstatě o velmi základní model, který se může pochlubit jen svou baterií, která má kapacitu 5000 mAh.

Specifikace Narzo 50i Prime:

OnePlus Nord N20 SE

Srpnová novinka od OnePlus se nakonec dostala na český trh, ale samotná cena blížící se k pěti tisícům korunám nevypadá dobře při takových specifikacích. Navíc je k dispozici jen HD displej. Mobil ale může oslovit baterií, kamerou nebo stereo reproduktory.

Specifikace OnePlus Nord N20 SE

Xiaomi 12 Lite

V českých obchodech se opět ukazuje model Xiaomi 12 Lite 5G, tentokrát ve verzi s 8 GB RAM a 128Gb úložištěm. Vzhledem k ceně vychází lépe než zmiňovaný Honor 70.

Specifikace Xiaomi 12 Lite

Black Shark 5

Alza zařadila do nabídky Black Shark 5, tedy herní smartphone. V nabídce je verze s 12 GB RAM a 256Gb úložištěm. Cena byla stanovena na takřka sedmnáct tisíc korun.

Specifikace Black Shark 5

Black Shark 5 Pro

Kromě základního modelu je k dispozici i vylepšená verze Black Shark 5 Pro. Ta nabízí výkonnější procesor a také o něco lepší kamerovou výbavu. Bohužel si to vyžádalo značné navýšení ceny a mobil překračuje hranici 22 tisíc korun.

Specifikace Black Shark 5 Pro

Exit mobile version