Samsung rozšiřuje Režim údržby, potřebujete One UI 5 aktualizováno

Samsung rozšiřuje Režim údržby, potřebujete One UI 5 [aktualizováno]
2022-10-25T17:25:11+02:00
• 25. 10. 2022

Zdroj: Samsung

Aktualizováno 25. 10.

V srpnu Samsung představil novinku nazvanou Režim údržby. V podstatě se jedná o speciální mód ve smartphonu, po jehož zapnutí můžete dát smartphone do servisu, přičemž budete mít jistotu, že se nikdo nedostane k vašim datům.

„Do telefonů si dnes ukládáme vše, na čem nám v životě záleží, od čísel kreditních karet až po rodinné fotografie. Režim údržby dává uživatelům modelů Galaxy jistotu, že jejich soukromí nic neohrozí, i když dají telefon z ruky,“ prohlásil Seungwon Shin, viceprezident a vedoucí bezpečnostního týmu divize Mobile eXperience společnosti Samsung Electronics. „Jde o další výsledek naší snahy dát zákazníkům pocit naprostého bezpečí. Chceme, aby si byli jisti, že mají svá data pod kontrolou a mohli se v klidu pouštět do objevování dalších mobilních zážitků s vědomím, že se o ně v případě potřeby postaráme.“

Ve své podstatě se jedná o nový uživatelský profil, který dá servisnímu technikovi všechny potřebné aplikace, aby otestoval opravu, kterou provede na mobilu. Abyste novinku mohli vyzkoušet, musíte mít One UI ve verzi 5, tedy s Androidem 13. Dostupnost bude rozšiřována v roce 2023, zatím se mohou těšit majitelé novějších mobilů, zejména top modelů.

Rezim udrzby Maintenance Mode dark CZ 720x1405x Rezim udrzby Maintenance Mode light CZ 720x1405x

Zdroj: Samsung

Původní článek 1. 8.

Zabezpečení mobilních telefonů se zvyšuje každým rokem. Dnes je již běžné používat biometrické ověření a také pokročilejší softwarové ochrany. To je vše pěkné, ale v případě zaslání mobilního telefonu do servisu, tak jste měli jen dvě možnosti. Uvést mobil do továrního nastavení, s čímž souvisí zálohování, obnovování a další úkony. Případně musíte poskytnou heslo servisu, aby ověřili funkcionalitu. Právě proto Samsung vytvořil funkci Režim opravy.

Režim opravy a Samsung

Novinka se dá popsat velmi jednoduše. Po aktivování Režimu opravy se mobilní telefon uvede do speciálního režimu, v kterém nejsou dostupné jakékoliv osobní informace a k dispozici jsou jen základní aplikace bez dat. Mobil tedy funguje velmi omezeně, co se týče softwarové výbavy, ale dostatečně na to, aby servis mohl prověřit funkce.

Při aktivování Režimu opravy se mobil restartuje do tohoto módu. Následně po návratu ze servisu vypnete tuto funkci, s čímž souvisí restartování. Všechna data a aplikace máte opět k dispozici. Dle Samsungu servis nemá možnost se dostat k datům uživatele při aktivovaném režimu oprav.

4 1000x735x

Zdroj: Samsung

Samsung ale novinku představil jen pro sérii mobilů Galaxy S21. Novinka je součástí nové aktualizace systému, ale není jasné, na jakých trzích bude. Firma ji zatím představil jen v Jižní Koreji a uvedla, že ji plánuje zpřístupnit u vybraných mobilů. Zatím nevíme, jestli bude k dispozici i v Evropě, ale je možné, že se k nám dostane, jen s nějakým zpožděním.

Zdroje: phonearena.com, news.samsung.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat