Dotekomanie.cz

OnePlus potvrdilo, která zařízení dostanou Android 13

kv reveal 2560x6804 2418x1356x

Zdroj: OnePlus

Po uvedení stabilní verze Androidu 13 došlo na spuštění aktualizací stávajících zařízení, ale zatím se dočkali majitelé Pixelů, tedy smartphonů od Googlu. Mezitím společnosti Oppo a Motorola uvedly, která jejich zařízení dostanou tuto verzi. Samozřejmě některé firmy již nyní testují beta verze a již brzy vypustí aktualizaci. Mezi takové patří i OnePlus.

OnePlus a Android 13

OnePlus ve své komunitě zveřejnilo informace kolem nadstavby OxygenOS 13, která je založena na Androidu 13. Zatímco v minulosti se firma musela starat jen o pár modelů, tak dnes má portfolio značně větší a nachází se zde i modely střední třídy. Není se tak čemu divit, že někteří majitelé si budou muset počkat.

Zdroj: OnePlus

Zatím je potvrzeno, že jako první zařízení, které obdrží Android 13 s OxygenOS 13 bude OnePlus 10 Pro. Později v tomto se dočká OnePlus 10T. Značka má tedy v plánu v tomto roce nabídnout aktualizaci jen pro dvě zařízení. Další budou následovat zřejmě až v příštím roce, což asi nepotěší mnohé majitele.

Dále jsou potvrzeny následující smartphony z top modelové řady, které dostanou Android 13:

Samozřejmě se dočkají i vlastníci modelů Nord:

Vzhledem k tomu, že OnePlus uvedlo rovnou tento seznam, tak jakékoliv jiné zařízení nedostane Android 13. Jedinou cestou je pak komunitní verze, například LineageOS.

Zdroje: fonearena.com, oneplus.com

Exit mobile version