Dotekomanie.cz

GoDice – chytré kostky pro celou rodinu i jedince [recenze]

GoDice

Zdroj: Smarty.cz

Karel Čapka před půl rokem otestoval Rubikovu kostku GoCube, kterou lze spárovat s mobilním telefonem. Stejný výrobce představil GoDice, produkt s Bluetooth konektivitou, který poslední týdny testoval Zdeněk Koutský. Pojďte s námi nahlédnout na nové zábavní kostky, které by mohly být důstojným doplňkem herních večerů. 

GoDice je sada pěti šestihranných kostek, které lze spárovat s telefonem pomocí Bluetooth. Kostky se spárují s doprovodnou aplikací sledující vaše skóre v řadě hrách. Osobně jsem testoval iOS aplikaci, podporována je nicméně i aplikace na Android. Veškeré nastavení je velmi jednoduché a intuitivní. 

Zdroj: Dotekomanie.cz

Pozornost si u mě zasloužilo samotné balení, kostky byly umístěny v elegantním magnetickém obalu, který drží kostky pohromadě. Samotný obal funguje také jako nabíječka – jednoduše zatlačíte pětici kostek do vyhrazeného místa. Takže ochranný kryt vážně nevyhazujte. Rychlost nabíjení mě baví, po úplném nabití, které trvalo asi 20 sekund, jsem mohl s přáteli pokračovat ve hře další dvě hodiny. 

Zdroj: Dotekomanie.cz

Nabíječka je napájena dvěma AAA bateriemi a pro přístup do bateriového prostoru budete potřebovat malý šroubovák. Přiznám se, že jsem se zamiloval do designu kostek a samotné nabíječky. Umím si tedy představit, že právě tohle mohlo ovlivnit mé hodnocení produktu jako celku. Posuďte sami. 

Možnosti, možnosti a znovu možnosti

Jestli bych měl popsat GoDice jedním slovem, zvolil bych „možnosti“. S pěti šestihrannými kostkami si zahrajete desítek her. Na to, že je GoDice na trhu novinkou, nabízí už slušnou sbírku her, které lze hrát hned po vybalení. 

Zahrnuté hry: 

Výrobce se také zavázal, že bude pravidelně vydávat hry, a dokonce umožnil uživatelům vytvářet vlastní hry pomocí GoDice API. Ačkoliv jsem byl ohromen počtem her, upřímně si umím představit lépe navrženou aplikaci. Ačkoliv je jednoduchá a intuitivní, setkával jsem se s podivně ořezanými částmi kolem TrueDepth kamery a rohů obrazovky. 

Rychle a zábavně

V mém okolí jsem se setkal s názory, že právě takové produkty podporují lenost a prohlubují špatné matematické dovednosti. Rozhodně nesouhlasím. Ve skutečnosti vám to pomůže zapojit děti do rodinných nočních her ještě v nižším věku. 

Zdroj: Dotekomanie.cz

Dovolím si tvrdit, že i nejmenší rodinný příslušník se nebude cítit vynechaně, protože nebude schopen rychle sčítat kostky. Navíc je moc fajn, že se budete snažit dostat do co nejvíce rychlých her. Jo a taky se nebudete s ostatními dohadovat o sčítání bodů, to za vás udělá algoritmus. 

Zdroj: Dotekomanie.cz

Sčítání a ukládání skóre je jeden z benefitů. Pokud to ale budete se skupinovým hraním myslet vážně, nejvíce oceníte výsledkové listiny. S přáteli jsme výsledkové listiny uvítali během hraní Yatzy. Většina her od GoDice pak podporuje 1-4 osoby. Navíc ke každé hře budete mít k dispozici kompletní pravidla. 

Tohle vás bude štvát 

Za dobu testování jsem zaznamenal pouze jeden problém. Může se to zdát jako malichernost, ale doteď jsem si nezvykl. Jde o to, že když dojde na házení kostkami, budete mít tendenci je sebrat a okamžitě házet. V opačném případě, pokud je na okamžik podržíte v ruce, vnitřní mechanismus to přečte jako válcování. To určitě může být problém pro některé hráče, kteří se jednoduše při hraní nechají rozptýlit. Takže na tohle budete muset dávat pozor. 

Zdroj: Dotekomanie.cz

Cena

No, GoDice fakt není z levného kraje. Cena činí 3 690 Kč, což je, při vší úctě, za pět kostek a nabíječku docela dost. K tomu budete muset dokupovat AAA baterie. 

Celkové zhodnocení

GoDice je skvělým společníkem pro příležitostná setkání, rodinné herní večery a klidné noci s vaší drahou polovičkou. Snadno se používá, je dobře navržen a velmi zábavný. Umím si ale představit, že řadu z vás odradí nastavená cenová politika. Fandové do podobných her budou spokojeni.

Kde produkt zakoupíte

Sadu GoDice si můžete objednat na Smarty za 3 690 Kč. Odkaz na produkt najdete ZDE

Klady:

Nevýhody:

Za poskytnutí produktu děkujeme obchodu Smarty.cz. GoDice zakoupíte ZDE

Exit mobile version