Dotekomanie.cz

iOS 16 a watchOS 9 aneb která zařízení jsou podporována

Screenshot 14 2559x1439x

Zdroj: Apple

Apple v pondělí představil v rámci předpřipravené keynote softwarové novinky pro nadcházející období a také jsme se dočkali nového MacBook Air s Apple M2. iOS 16 přináší větší možnosti modifikace na zamykací obrazovce, přičemž bude spojena i s nastavením profilů. watchOS 9 se dočkal také několika novinek. Nedílnou součástí je ale také podpora zařízení, která je omezena, jak se dalo očekávat.

Podporovaná zařízení

Můžeme začít systémem iPadOS 16. Ten můžete očekávat na všech iPadech Pro. Co se týče základního iPadu, tak je zde podpora od 5. generace. V případě verze mini, tak potřebujete minimálně také 5. generaci a u iPad Air je vyžadována aspoň třetí generace. U iPhonů je situace trochu komplikovanější.

iOS 16 nemusí vyhlížet majitelé původního iPhonu SE, iPhonu 6S a iPhonu 7. Zde jednoduše potřebujete aspoň iPhone 8. Kompletní seznam podporovaných zařízení:

Tyto informace asi znalejší uživatele nepřekvapily, ale u hodinek je situace trochu zvláštní. Apple stále prodává hodinky Apple Watch Series 3, ale právě tento model už nedostane nejnovější verzi systému. watchOS 9 je tak dostupný jen pro modely Apple Watch Series 4, Apple Watch Series 5, Apple Watch SE, Apple Watch Series 6 a Apple Watch Series 7. Pokud si nyní chcete koupit hodinky od Applu, měli byste se vyhnout třetí sérii.

Zdroj: Apple

Apple dodává, že ne všechny funkce musí být dostupné pro všechny modely, případně je zde omezení na zemi nebo také jazyk. Oficiální uvedení stabilních verzí je plánované na druhou polovinu roku, ale zatím se neví, kdy se tak přesně stane.

Zdroje: 9to5mac.com, theverge.com

Exit mobile version