Reputace populárního prohlížeče DuckDuckGo utrpěla kvůli dohodě s Microsoftem

Reputace populárního prohlížeče DuckDuckGo utrpěla kvůli dohodě s Microsoftem
2022-05-31T15:43:11+02:00
• 30. 5. 2022

Zdroj: Search Engine Journal

DuckDuckGo je nejen populární mobilní prohlížeč, ale funguje také jako doplněk pro desktopové prohlížeče Chrome a Edge. Jeho popularita tkví především v tom, že si zakládá na ochraně soukromí uživatelů, neprofituje na prodeji soukromých data uživatelů a je bezpečnou alternativou pro všechny ty, kteří nechtějí být špehování například Googlem a dalšími.

DuckDuckGo se vzdal části své pověsti bezpečného vyhledávače

DuckDuckGo používá svůj vlastní vyhledávací systém, který není založen na sběru personalizovaných údajů o uživatelích na základě jejich chování na internetu. DuckDuckGo zobrazuje pouze reklamu související s vyhledávanými klíčovými slovy. Proto si tento prohlížeč oblíbilo mnoho uživatelů, kteří si své soukromí chtějí více chránit. Pověst ale získává trhlinu. Podle bezpečnostního výzkumníka Zacka Edwardse údajně došlo k dohodě DuckDuckGo s Microsoftem, která má co do činění se sledováním uživatelů.

duck twitter 523x652x

Zdroj: Twitter

Podle Edawardse některé weby Microsoftu dostaly výjimku a mohou obejít mechanismus, který blokuje veškeré trackery. DuckDuckGo blokuje Google, nebo Facebook, ale jak se zdá, některé weby Microsoftu dostaly privilegium a dle zjištění mohou získávat domény Microsoft, LinkedIn a Bing. DuckDuckGo uvedl, že výjimka byla stavena v rámci dohody o vyhledávání se společností Microsoft. I přes tuto skutečnost DuckDuckGo přináší mnohem vyšší zabezpečení, než ostatní vyhledávače.

Zdroje: thenextweb.com, twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat