Dotekomanie.cz

Facebook vypne nejen funkci Přátelé v okolí [aktualizováno]

facebook sdílení polohy přátelé

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aktualizováno 8. 5.

Jak jsme vás informovali, Facebook odesílá uživatelům e-mail s oznámením konce funkcí Přátelé v okolí, Meteorologické výstrahy, Historie polohy a Poloha na pozadí. Nyní máme přesné znění ukončení:

Po 31. května 2022 už nebudou dostupné funkce Přátelé v okolí a Meteorologické výstrahy. Vámi sdílené informace v rámci těchhle prostředí, včetně historie polohy a polohy na pozadí, přestaneme po tomhle datu shromažďovat, i když to máte zapnuté. Svou historii polohy si do 1. srpna 2022 můžete prohlédnout a stáhnout tady. Po tomhle datu budou vámi sdílené informace o historii polohy a poloze na pozadí odstraněné. Facebook bude dál pokračovat ve shromažďování informací o poloze z ostatních prostředí tak, jak je popsáno v našich zásadách používání dat.

Původní článek 6. 5.

Společnost Meta překvapila, když po jednom roce od spuštění oznámila, že veškeré podcastové novinky budou ukončeny. Vyklízí tuto část trhu a služby ponechává v rukách konkurence. Nyní ale začíná informovat uživatele, že ukončuje další služby spojené s polohou uživatelů. Jednou z nich je funkce Přátelé v okolí.

Facebook vzdává snahy o podcasty, rok po spuštění

Nejen sdílení polohy s přáteli bude ukončeno

Nějakou dobu můžete v aplikacích Facebook používat možnost, v rámci které sdílíte svou polohu třeba s přáteli. Vy i oni pak vidíte na mapě, kde se nacházíte a kdy naposled došlo k aktualizaci. K používání této funkce je nutné, aby aplikace měla neustále přístup k poloze mobilního telefonu.

Od úterý začíná aplikace Facebook informovat uživatele, že tato funkce bude ukončena 31. května. Ale netýká se to jen jí. V prohlášení je uvedeno, že budou ukončeny i další služby spojené s aktuální polohou uživatelů. Například nebudou k dispozici varování o počasí, historie polohy a také poloha na pozadí. Aplikace přestane dle prohlášení sbírat tyto informace po 31. květnu.

Zdroj: Dotekomanie.cz

Facebook dále informuje, že historie polohy bude možné stáhnout do 1. srpna tohoto roku. Následně dojde k vymazání, i ze serverů společnosti. Sice to může vypadat tak, že Facebook aplikace již nebude používat polohu uživatele, ale není tomu tak úplně. Jen se zaměří na jiné využití a vylepšování funkčnosti aplikací.

Pokud si nepřejete sdílet polohu, nemusíte čekat na ukončení. V nastavení mobilního telefonu u aplikace Facebook stačí vypnout oprávnění k přístupu k poloze. Pokud si ale přejete sdílet polohu s vybranými přáteli, můžete používat jiné aplikace. Nabízí se například Google Mapy.

Zdroje: 9to5mac.com, facebook.com

Exit mobile version