eSIM může fungovat i ve starších smartphonech

eSIM může fungovat i ve starších smartphonech
2022-05-12T18:00:16+02:00
• 12. 5. 2022

Zdroj: T-Mobile

Běžné SIM karty za svou historii změnily velikost, ale jiný pokrok nenastal. Místo této staré technologie se objevila eSIM, tedy elektronická verze. V takovém případě musí mít mobilní telefon speciální čip pro uchovávání profilu, tedy samotného telefonního čísla a dalších informací pro registraci v síti mobilního operátora. Dnes je k dispozici i technologie iSIM, ale ta se ještě neobjevila v plném nasazení. Ostatně ani eSIM není zcela běžná a nachází se zpravidla jen u některých tabletů, hodinek a top modelů. Nyní se ale objevila eSIM.me.

eSIM jako SIM

Novinka eSIM.me se zaměřuje na zpřístupnění technologie eSIM u všech mobilních telefonů. Ve své podstatě se jedná o upravenou SIM kartu s veškerým potřebným hardwarem pro suplování čipu pro eSIM. Kupodivu není potřeba jakékoliv modifikace u smartphonu se systémem Android. Jeho API pro eSIM je kompatibilní a lze ho použít i v případě eSIM.me.

Je zde jen podmínka mít minimálně Android 9, který začal nabízet potřebné API. Vzhledem k tomu, že eSIM.me je alternativou a nativní software pro eSIM v Androidu není kompatibilní, je potřeba mít dedikovanou aplikaci od eSIM.me. Ta se již umí postarat o správu.

Bohužel samotná cena eSIM.me je poněkud zvláštní. Za verzi pro jedno telefonní číslo je nastavena na 30 dolarů. Za 50 dolarů se nabízí verze pro mobily jednoho výrobce, a pokud by uživatel nechtěl být omezen, tak musí zaplatit 70 dolarů.

eSIMme isometric 1042x696x

Zdroj: eSIM.me

Samozřejmě se může nabízet, na co používat eSIM.me, když je stejně nutné mít kartu v mobilu. Toto řešení nemusí dávat úplně smysl běžnému uživateli, ale pokud se již nikdy nechcete otravovat s uchováváním a výměnou SIM karty, můžete mobil dovybavit o eSIM.

Zdroje: esim.me, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat