Apple už nebude vyrábět iPod, doprodají se poslední kusy

Apple už nebude vyrábět iPod, doprodají se poslední kusy
2022-05-10T18:44:32+02:00
• 11. 5. 2022

Zdroj: Apple

Apple stál u mnoha technologických revolucí, tedy z pohledu nasazení do komerčního prostoru. Mnozí takto mohou označit iPhone, ale i v hudebním prostoru dokázal Apple nastartovat značné změny. Jeden z jeho populárních produktů je tu s námi v různých variantách již přes 20 let. Apple iPod jde ale už do důchodu.

Konec pro iPod

iPod přivedl ve své první generaci hotovou revoluci v tom, jak uživatelé poslouchali hudbu. Běžně se objevovala zařízení na CD nosiče, tzv. Discmany, ale iPod byl k dispozici v menším balení a také nabízel více prostoru pro hudbu, přičemž jste potřebovali jen kabel pro vložení všeho, co jste chtěli poslouchat.

Apple iPod end of life iPod first generation carouseljpglarge 653x466x

Zdroj: Apple

Od svého uvedení si prošel evolucí. Dvakrát se podobal iPhonu, ale jinak si Apple pohrával s designem i ovládáním. Právě i to bylo originální u první generace a vydrželo po nějakou dobu. Svého času jsme se dočkali i verze iPod nano, z které si majitelé kolikrát udělali chytré hodinky. Stačil totiž jen vhodný řemínek.

Apple iPod end of life iPod Touch carouseljpglarge 653x466x Apple iPod end of life iPod Touch seventh generation carouseljpglarge 653x466x

Zdroj: Apple

Apple ale oznámil, že právě série produktů iPod končí. Nedochází k okamžitému zastavení prodeje. Ve své tiskové zprávě uvádí, že se doprodají poslední kusy a již nebude k dispozici žádný nový iPod. Končí tak jedna éra a Apple se soustředí výhradně jen na distribuci hudby jen skrze svou službu Apple Music.

Apple iPod end of life iPod Shuffle carouseljpglarge 653x466x Apple iPod end of life iPod Nano 2015 carouseljpglarge 653x466x Apple iPod end of life iPod Mini carouseljpglarge 653x466x

Zdroj: Apple

Zdroje: apple.com, twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat