Google Wallet nahradí Pay, ale jen jako aplikaci, nikoliv službu aktualizováno

Google Wallet nahradí Pay, ale jen jako aplikaci, nikoliv službu [aktualizováno]
2022-04-26T08:00:30+02:00
• 26. 4. 2022

Fotka od Mika Baumeister z Unsplash

Aktualizováno 26. 4.

Mishaal Rahman už informoval o chystaných změnách v rámci aplikace Google Pay. Na základě jeho zjištění jsme mohli odhadovat, že se aplikace Google Pay změní na Google Wallet, přičemž služba Pay zůstane zachována. Nyní poskytuje další náznak chystaných změn. Přímo v liště s rychlými akcemi již nebude uvedena aplikace Google Pay ale rovnou Wallet. Dá se tedy říci, že Googlu skutečně chystá přejmenování samotné aplikace, s čímž budou souviset i designové změny.

FRNs0ShXwAEomMx 598x1296x

Zdroj: Mishaal Rahman (se souhlasem)

Původní článek 19. 4.

Google byl vždy znám svou roztříštěností v případě komunikačních služeb. Za poslední dobu se to zlepšilo, respektive se soustředil jen na pár aplikací, které mají jasně definované publikum. Bohužel si začal pohrávat s digitálními platbami a dnes zde máme ve své podstatě Google Pay aplikaci ve dvou variantách. Ta nejnovější je k dispozici v USA a nabízí více než jen platební stejnojmennou službu. Mezitím chystá další aplikaci Wallet, která nabídne integraci platební metody Google Pay.

Google Wallet

Google Pay je digitální služby pro placení v obchodech i na internetu, současně se jedná o aplikaci pro mobilní telefony Android. Ta mimo jiné umožňuje navíc přidávat věrnostní karty, jízdenky a také třeba letenky. Dá se říci, že Google Pay nejde jednoznačně definovat jen jako platební metodu. I to asi bude důvod, proč se chystá aplikace Google Wallet.

Již se objevily nějaké informace a náznaky v poslední době, že se pracuje na Wallet, ale až nyní dostává lepší představu, o co se asi jedná, hlavně díky snímkům obrazovky, které zveřejnil Mishaal Rahman.

FQoLsFAWQAo6lW 598x1296x FQoLsFBXsAEeWHp 598x1296x FQoLsFCXsAIHTcH 598x1296x FQoLuTZWUAIUr m 598x1296x FQoLuT XoAYyXME 598x1296x

Zdroj: Mishaal Rahman (se souhlasem)

Dle jeho zjištění je Wallet integrován na úrovni Google Play Služeb, takže by se tato verze mohla objevit u všech uživatelů s patřičnou verzí systému Android. Můžeme jen odhadovat, jaké jsou plány Googlu, ale zatím to vypadá, že původní aplikace Google Pay bude nahrazeno touto novou verzí a Google Pay jako takové zůstane jen platební službou.

Dává to rozhodně větší smysl a možná bude pro mnohé přehlednější používat aplikaci Wallet, jako místo pro své platební, věrnostní a dárkové karty, včetně jízdenek a letenek. Navíc zde bude i platební metoda Google Pay. Zatím si ale budeme muset počkat, co vlastně Google plánuje a jaké má plány s novou verzí aplikace Google Pay. Možná i ta se dočká přejmenování, ale to zatím není jisté.

Zdroje: androidpolice.com, twitter.com, twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat