Apple pracuje na HomePodu se zabudovaným FaceTime a AppleTV

Apple pracuje na HomePodu se zabudovaným FaceTime a AppleTV
2022-04-26T13:30:46+02:00
• 26. 4. 2022

Zdroj: WinFuture

Dle Marka Gurmana z Bloombergu společnost Apple stále pracuje na novém zařízení HomePod, který kombinuje reproduktor, funkce Apple TV a kameru FaceTime.

V části otázek a odpovědí svého posledního zpravodaje Power On Gurman uvedl, že si rozhodně myslí, že se chystá nový HomePod, který bude pravděpodobně „středobodem přístupu společnosti Apple“ k chytré domácnosti.

gsmarena 001 1200x450x

Zdroj: GSMArena

Myslíte si, že nový HomePod nebo jiné chytré zařízení pro domácnost je stále ve vývoji od Applu?
Gurman: Myslím si, že se chystá nový HomePod – konkrétně zařízení, které kombinuje HomePod, Apple TV a FaceTime kameru. Nemyslím si, že se stále vyvíjí velký samostatný HomePod, ale možná přijde nový HomePod mini. Každopádně kombinovaný produkt bude pravděpodobně středobodem přístupu společnosti Apple, přičemž HomePod mini jej bude obklopovat v celé domácnosti.

Gurman již loni uvedl, že Apple pracuje na kombinované AppleTV s reproduktorem HomePod, který má mít kameru pro videohovory prostřednictvím připojeného televizoru. V dubnu 2021 Gurman uvedl, že nově vznikající zařízení bude mít standardní funkce Apple TV, jako je přehrávání videa a hraní her. Též bude možné skrze AppleTV využít skrze reproduktor pro přehrávání hudby a používání digitálního asistenta Siri.

Plány pro integraci všech tří funkcí dohromady se nemění

Při uvedení původní zprávy bylo informování, že produkt je v rané fázi vývoje a že Apple zváží jeho budoucnost. Tedy zda produkt vůbec na trh uvede, případně zda změní klíčové funkce. Na základě poslední informace od Gurmana však Apple počítá s původním plánem integrace FaceTime a AppleTV do HomePodu.

Společnost Apple ukončila výrobu svého původního reproduktoru HomePod v březnu 2021, což mnohé zanechalo v nejistotě, zda společnost pracuje na nástupci. HomePod mini, menší verze HomePodu, která byla uvedena na trh v roce 2020, byla díky své nižší ceně mnohem populárnější, takže by nebylo překvapením, kdyby Apple nakonec uvedl na trh další verzi HomePodu mini s novými funkcemi, jak naznačuje Gurman. Jak bude vypadat zařízení, které kombinuje HomePod, Apple TV a kameru FaceTime, není v tuhle chvíli jisté.

Zdroje: macrumors.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat