Dotekomanie.cz

Sony začíná zbrojit proti novému iPhonu SE

Sony logo

Zdroj: Sony

Společnost Sony směruje k představení nového zástupce v rámci řady Xperia Ace a nejnovější iPhone SE přispěl ke spuštění celého kolotoče, který telefon výrazně přibližuje. Poslední generace modelu Ace na mobilní trh dorazila koncem května loňského roku, takže aktuální spekulace v podstatě přichází ve správnou chvíli. Výrobce bude zařízení opět soustředit do střední třídy.

Zatím bez zázraků

Dnešní únik oproti předchůdci předpovídá kompaktnější konstrukci, ale s lehce silnější tloušťkou, a to přesněji o 0,2 mm. Vpředu můžeme vyhlížet displej o úhlopříčce 5,5 palce, výřez ve tvaru padající kapky a hlavně dokola poměrně silné rámečky. Uvnitř lze údajně očekávat 5G čip Snapdragon 888 od Qualcommu, 6GB paměť RAM po boku 128GB nebo 256GB interního úložiště.

Zdroj: Zollege

Nicméně u procesoru by mohla dostat přednost spíše firma MediaTek. Dále zadní stranu asi obsadí jediný 13MPx objektiv fotoaparátu, LED blesk pro přisvětlení záznamů a článek baterie o velikosti 4 500 mAh. Tělo modelu rovněž odhaluje boční skener otisků prstů, 3,5mm sluchátkový jack, vstup pro USB-C kabel či zvýšenou voděodolnost pro uživatele přímo z Japonska.

Nástupce určitě poznáme ve více barevných variantách během měsíce května/června, přičemž prodejní cena má atakovat hranici 330 dolarů (tj. cca 7 597 Kč).

Zdroj: Zollege

Zdroje: zollege.in, fonearena.com, phonearena.com, gizmochina.com

Exit mobile version