Native Chats boří jazykovou bariéru při chatování

Native Chats boří jazykovou bariéru při chatování
2022-03-13T13:25:27+02:00
• 13. 3. 2022

Zdroj: Dotekomanie.cz

Na světě existuje mnoho komunikačních platforem a aplikací, přičemž se mnohé chlubí nejrůznějšími funkcemi. Některé se soustřeďují na skupinovou komunikaci, jiné se chlubí vysokým zabezpečením. Pokud jde ale o jazykovou bariéru, aktuálně mě nenapadá žádná, která by podporovala nativní překlad celé komunikace do jazyku, kterému rozumím, při komunikaci s osobou z jiné země. Již minulý rok vznikla novinka Native Chats, která je právě postavena na přímém překladu zpráv.

Native Chats

Native Chats se právě chlubí tím, že můžete psát v češtině, přičemž druhé straně se zobrazuje obsah například v angličtině. Naopak anglický text se vám automaticky přeloží do češtiny. Za touto aplikací stojí vývojářské studio Native Tech, Co, které si mimo jiné vytvořilo vlastní systém překlad s využitím umělé inteligence.

Aplikace jako taková ale nenabízí jen automatický překlad. Může se pochlubit skupinami a kanály, kompletně komunikací end-to-end, editováním zpráv a jejich mazáním. V dohledné době přibude také podpora pro sdílení medií, jako fotky, videa, animované obrázky a také se pracuje na náhledech poslaných webových odkazů.

Co se týče šifrování, tak vás asi napadá, jak je toho možné docílit zejména u překládání. Společnost uvádí, že dochází k absolutní anonymizaci. Aplikace v tuto chvíli podporuje 109 jazyků, mezi kterými nechybí čeština a například ukrajinština. K registraci vám postačí Google nebo Microsoft účet, přičemž je ještě zapotřebí telefonní číslo k ověření. Pro pozvání do aplikace se nabízí QR kód a také přímý unikátní odkaz.

Screenshot 20220313 131437 Native Chats 1080x2340x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aplikace skutečně myslí na zabezpečení, jelikož má vypnutou možnost pořizování snímků obrazovky. V tuto chvíli nemá velkou uživatelskou základnu, ale může se dobře rozšířit hlavně díky nativnímu překladu, což může ušetřit mnoho času.

logo-app Native Chats Messaging for everyone is here Zdarma iOS logo-app Native Chats Native Tech, Co. Zdarma ANDROID

Zdroj: twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat