Google představil novinky pro Pixely, jednou zamíří do dalších mobilů

Google představil novinky pro Pixely, jednou zamíří do dalších mobilů
2022-03-07T20:40:50+02:00
• 8. 3. 2022

Zdroj: Google

Google jednou za tři měsíce představí nálož novinek pro své smartphony Pixel. Dá se říci, že některé funkce nakonec zamíří mezi ostatní mobily s Androidem. Jde tedy o ukázku toho, na co se případně můžete těšit. Google uvedl několik novinek, ale zatím nelze říci, co přesně zůstane exkluzivně pro Pixely, ale u některých můžeme odhadnout, že se rozšíří.

Google novinky

První novinka, kterou zmiňuje Google, je funkce Night Sight pro aplikaci Snapchat. Ve své podstatě se jedná o softwarové vylepšení obrazu. Pokročilé algoritmy mohou zvýšit jas videa nebo snímku i za zhoršených světelných podmínek. Night Sight se tak poprvé objevuje mimo ekosystém aplikací od Googlu.

Další vymoženost bude zatím jen pro angličtinu a zřejmě zde bude omezení i na země, byť Google není moc specifický v případě nové funkce. K dispozici totiž bude živý přepis probíhajícího hovoru. Tím to ale nekončí. Uživatel nemusí nutně mluvit a může využít psaní. Druhá strana uslyší převedený text do hlasové podoby.

Screenshot 1 465x606x

Zdroj: Google

Další vylepšení se týká klávesnice Gboard, která se naučí převádět text do nálepek. Zde je zatím opět omezení na angličtinu, ale dá se předpokládat, že postupně dojde k rozšiřování. Funkce živého přepisu nově získává podporu pro další jazyky. Aktuálně je podporována angličtina, francouzština, italština, němčina, japonština a španělština. Zřejmě si na češtinu počkáme velmi dlouho.

Screenshot 2 433x605x Screenshot 3 392x611x

Zdroj: Google

Google také přidává nový widget pro zobrazení stavu baterie u příslušenství, tedy spíše u sluchátek. Chytré hodinky nejsou podporovány. Mezi posledními novinkami je také rozšíření podpory jazyků u aplikací jako Diktafon a dalších aplikací, ale čeština se mezi nimi neobjevila.

Zdroje: blog.google, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat