Google – chráněná složka ve Fotkách a mazání historie aktualizováno

Google – chráněná složka ve Fotkách a mazání historie [aktualizováno]
2022-03-22T06:00:29+02:00
• 21. 3. 2022

Zdroj: Dotekomanie.cz

5

Aktualizováno 21. 3.

Až po několika měsících od uvedení jsme se dočkali další novinky, kterou Google sliboval. Nyní byste měli mít k dispozici možnost smazání historie za posledních 15 minut přímo v aplikaci Google na svém Androidu. Sice je zde možnost používat vyhledávání bez účtu, ale pro některé asi bude jednodušší jen smazat to, co jste hledali, z posledních 15 minut.

Screenshot 20220321 165308 1080x2340x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aktualizováno 3. 12.

Původně jsme měli čekat maximálně několik týdnů na novinku v podobě chráněné složky v aplikaci Google Fotky, ale nakonec jsme se dočkali až nyní. Stále platí, že je funkce dostupná pro všechny, kteří mají minimálně Android 6.0. Google pravděpodobně bude postupně aktivovat chráněnou složku u uživatelů, ale nyní by to již nemělo dlouho trvat.

Aktualizováno 23. 9.

Google v květnu představil několik novinek, přičemž aplikace Google Fotky dostala možnost si zamknout některé snímky do speciální složky, kterou si můžete chránit heslem a biometrikou. Společnost dnes oznámila, že tato funkce zamíří do všech smartphonů s minimální verzi systému Android 6. Nějakou dobu může trvat, než se funkce objeví na vašem zařízení, ale měli byste se dočkat v horizontu dnů nebo týdnů.

Původní článek 18. 5.

V rámci představování novinek na vývojářské konferenci Google I/O jsme se dočkali tří poměrně zajímavých novinek zaměřených na větší kontrolu soukromých informací, respektive historie hledání a také fotografií a videí v Google Fotkách.

Tři novinky pro ochranu soukromí

V první řadě Google přidává lepší nástroje, jak omezit svou stopu v rámci systémů Googlu. Do této chvíle jste museli použít anonymní režim ve vyhledávání, pokud jste nechtěli, aby si Google pamatoval, co jste hledali. Nyní nebudete muset nic takového dělat, jelikož se nabízí nová funkce, která umožňuje smazání historie za poslední 15 minut. Novinka bude dostupná v menu pod profilovou ikonou ve Vyhledávání.

Screenshot 105 881x739x

Zdroj: Google

Další podobné vylepšení se týká Google Map, kde vás Google bude upozorňovat přímo na obrazovce, že je historie polohy zapnutá. Budete tak mít jednoduchou možnost, jak tuto funkci deaktivovat, a to poměrně rychle.

Screenshot 106 354x662x

Zdroj: Google

Poslední novinka kolem větší ochrany soukromí se týká přímo Google Fotek. Zde přibude speciální složka, která poslouží pro obsah, která nechcete, aby se kdekoliv jen tak objevil. Speciální složka bude chráněná heslem nebo biometrickými údaji. Navíc fotky a videa nebudou nikde jinde dostupná, jen po ověření vaší identity.

ezgif 7 b1c30c2fda0f 400x420x

Zdroj: Google

Tato novinka bude prvně dostupná pro majitele smartphonů Google Pixel, následně bude spuštěna globálně.

Zdroje: 9to5google.com, xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

David Langer

4. 12. 2021, 16:25

Já mám chráněnou složku od září…. (Pixel4)… Máte špatné informace – každý ví, že novinky jsou apriori do Pixelů, asi by to stálo za to zmínit

Přemysl Vaculík

VIP 5. 12. 2021, 18:06

Viz poslední věta: „Tato novinka bude prvně dostupná pro majitele smartphonů Google Pixel, následně bude spuštěna globálně.“

Asistent čeština !!!!!!!!!!!! Halóóóóó

Přemysl Vaculík

VIP 18. 5. 2021, 20:51

Něco jsem přehlédl, nebo je to jen volání po rozšíření?

Ano Přemku, volání o rozšíření, ale zase nic☹️

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat