Dotekomanie.cz

Google představil Chrome OS Flex aneb jak oživit starý notebook nebo PC

chromebook 3653x2055x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Před nějakou dobou Google odkoupil společnost Neverware stojící za CloudReady OS, tedy operačním systémem postaveným na základech Chrome OS. Původní název se mění na Chrome OS Flex, přičemž základní myšlenka je zachována. Nově ale vyráží tento systém do světa pod křídly Googlu.

Chrome OS Flex

Google představuje Chrome OS Flex jako druhou šanci pro starší hardware. Pokud tedy máte doma notebook, počítač nebo jakékoliv jiné zařízení, které již nemá anebo nemůže mít nejnovější systém Windows nebo macOS, a nechcete si hrát se zkoušením linuxových distribucí, tak byste si mohli nainstalovat právě Chrome OS Flex.

Ve své podstatě se uděláte ze starého zařízení modernějšího klienta pro svůj Google účet, přičemž jsou zachovány některé klíčové prvky, jako je třeba spolupráce s Android zařízením, synchronizace a podobně. Bohužel chybí integrace Android aplikací a Obchodu Play.

Zdroj: Google

Ani nemusíte instalovat systém. K dispozici je i ve formě spuštění z USB disku, přičemž následně se lze rozhodnout k instalaci. Samotné hardwarové prvky jsou poměrně nízké a Google uvádí, že byste měli instalovat Chrome OS Flex na zařízení vyrobená od roku 2010. Je zapotřebí mít 64bitový procesor, minimálně 4 GB RAM a úložiště aspoň 16 GB. Nejsou podporovány grafické karty Intel GMA 500, 600, 3600 a 3650.

Kompletní návod na instalaci najdete na oficiálních stránkách Googlu a také se můžete podívat, jestli vaše zařízení má plnou, nebo částečnou podporu.

Zdroje: 9to5google.com, techcrunch.com

Exit mobile version