Dotekomanie.cz

Samsung mění frekvenci bezpečnostních aktualizací pro několik modelů

Galaxy Z Flip3 6 6000x3375x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Samsung se snaží vylepšit bezpečnostní aktualizace, tedy jejich frekvenci a také dobu, po kterou podporuje mobilní telefony. Dokonce jsme se dočkali oznámení, že některé smartphony se dočkají pětileté podpory. Tři roky jsou již běžnější u top modelů, ale ostatní nejsou zatím tak daleko. Nyní zde máme aktualizaci seznamu mobilů, které dostávají aktualizace.

Android 12 – které mobily mají dostupnou aktualizaci

Galaxy a Aktualizace

V tuto chvíli má Samsung stále tři kategorie zařízení. První dostává pravidelné měsíční záplaty, druhá pak čtvrtletní a u poslední dochází ke sporadické aktualizaci. Aktuální seznam je v jednom zvláštní. Galaxy A50 má stále měsíční aktualizace, ale důvodem je zřejmě firemní zařazení smartphonu. Mírně modifikovaný a mladší model Galaxy A50s se naopak posunul až do poslední kategorie. To by mohlo znamenat, že A50s brzy přestane dostávat aktualizace, zatímco starší A50 se dočká výrazně delší podpory.

Galaxy A50s; Zdroj: Samsung

Aktuální seznam mobilů s pravidelnými měsíčními bezpečnostními aktualizacemi začíná na top modelech série Galaxy S10, série S9 je již ve čtvrtletní kategorii stejně jako Note9.

Měsíční aktualizace

Čtvrtletní aktualizace

Nepravidelné aktualizace

Zdroj: 9to5google.com

Exit mobile version