Dotekomanie.cz

Nově v českých obchodech – Pixel 6, Honor 50, Nova 9

mobily 14 1200x675x

Výrobci mobilních telefonů představí své zařízení, přičemž samotný prodej začne až o několik týdnů nebo měsíců později. Jestliže si novinku chcete koupit, musíte sledovat na nejrůznějších webech články informující o dostupnosti. Avšak většinou se dozvíte jen datum. Abychom vám ušetřili čas, začali jsme sledovat dění na českém trhu.

Níže jsou uvedeny smartphony, které se prvně objevily v jednom nebo více obchodech, a jsou tedy poprvé dostupné na českém trhu.

Předchozí díl: Nově v českých obchodech – Xiaomi, Realme, Nokia a Oukitel

Google Pixel 6

Zatím Googlee neprodává ani nedoručuje své smartphony do Česka, takže zájemcům zbývá objednání v Německu nebo spolehnutí se na přeprodejce. Pixel 6 se již ale objevil u prvního obchodu, kde je cena o dost vyšší než v Google Store.

Specifikace Pixel 6

Pixel 6 Pro

Stejný obchod také nabízí Pixel 6 Pro, kde se s cenou přiblížil u základního modelu k 28 tisícům. Je to cena i za lepší výbavu, kde se vyjímá například třetí foťák na zádech, 2K displej a o něco větší kapacita baterie.

Specifikace Pixel 6 Pro

Honor 50 Lite

Honor se oficiálně vrátil se svými modely na český trh a jedna z novinek se jmenuje Honor 50 Lite. Ta může zaujmout rychlým nabíjením nebo slušnou fotografickou výbavou, aspoň z pohledu specifikací.

  

Specifikace Honor 50 Lite

Honor 50

Pomyslným top modelem od Honoru je v tuto chvíli v Česku Honor 50, který za danou cenu nabízí poměrně slušnou výbavu. Hlavně asi zaujme 100MPx foťák, 120Hz displej a 100W nabíjení.

Specifikace Honor 50

Xiaomi 11 Lite 5G NE

Na český trh zamířila novinka od Xiaomi, kde je cena těsně pod hranicí deseti tisíc korun. Za to se nabízí mobil s podporou 5G, rychlým displejem a stereo reproduktory.

 

Specifikace Xiaomi 11 Lite 5G NE

Huawei Nova 9

I novinky od Huawei jsou již spíše sporadické, aspoň co se týče českého trhu. Nyní se ale k nám dostal model Nova 9 (první dojmy), který toho má poměrně hodně společného s Honorem 50, ale rozdíly ve specifikacích zde najdete. Navíc zde nejsou Google služby a aplikace stejně jako chybí podpora pro 5G sítě. Navíc je cena o něco vyšší.

Specifikace Huawei Nova 9

Oppo A16s

Pokud si nepotrpíte na 5G nebo nějaká vylepšení, a stačí vám základní mobil s větší kapacitou baterie, možná vás zaujme Oppo A16s. Tento model se objevil v nabídce mobilního operátora T-Mobile.

Specifikace Oppo A16s

Exit mobile version