Surface Laptop Studio přichází do Česka aktualizováno

Surface Laptop Studio přichází do Česka [aktualizováno]
2022-02-17T13:30:28+02:00
• 17. 2. 2022

Surface Laptop Studio; Zdroj: Microsoft

Aktualizováno 17. 2.

Skoro půl roku od uvedení přichází novinka Surface Laptop Studio do Česka. Dnes startují předobjednávky, přičemž přímý prodej odstartuje 22. února. Cena byla nastavena na 43 399 Kč (1 699 EUR) za základní model. V rámci předobjednávek zákazníci dostanou Surface Slim Pen 2 hodnotě 3 499 Kč (134 EUR) zdarma.

Původní článek 26. 9.

Microsoft na své konferenci kromě dvojice „běžných“ Surfaců a ohebného smartphonu představil také nový Surface Laptop Studio, který míří do těch nejprémiovějších pater. Namísto odnímatelného displeje nabízí unikátní konstrukci ukrývající dvojici kloubů, díky nimž lze zařízení během okamžiku přeměnit z notebooku na tablet.

Microsoft Surface Laptop Studio

Po otevření notebooku jako první zaujme zejména displej. Ten nabízí 14,4 palcovou úhlopříčku s vysokým rozlišením 2400 x 1600, 120Hz obnovovací frekvencí a podporou Dolby Vision. Zcela nová je také konstrukce displeje i samotného těla. Microsoft zde používá nový flexibilní kloub Dynamic Woven Hinge, který umožňuje používání zařízení ve třech režimech – notebook, pódium a studio (tablet). Režim notebooku uspořádá displej jako na klasickém notebooku, tedy displej, klávesnice, a nový touchpad s haptikou. Režim pódium posune displej před klávesnici a je určen pro hraní her či prezentace, režim studio pak umožňuje používání jako u tabletu. Samotný displej také podporuje stylus Surface Slim Pen 2.

Surface Laptop Studio Modes under embargo until September 22 2560x800x

Zdroj: Microsoft

Nový Surface Laptop Studio se kromě konstrukce nemusí stydět ani za svou hardwarovou výbavu. Zařízení bude pohánět 11. generace procesorů Intel, a to Core i5 nebo Core i7. Operační paměť bude dostupná ve dvou velikostech – 16 nebo 32 GB, ukládání dat si vezme na starosti SSD disk o velikosti až 2 TB. O tom, že zde Microsoft míří zejména na profesionální a pracovní sféru svědčí také fakt, že u variant s Core i7 dostanete také grafickou kartu Nvidia RTX 3050 Ti s 4GB pamětí. Verze s Core i5 si budou muset vystačit s integrovanou grafikou Intel Iris Xe, za však taktéž nabízí dostatek výkonu. Podobně jako u Surface Pro 8 na tělo zařízení umístil také dvojici USB-C s podporou Thunderbolt 4, 3,5mm jack a nabíjecí konektor Surface Connect.

Surface Laptop Studio Gaming 2276x1707x Surface Laptop Studio Gaming under embargo until September 22 2276x1707x

Zdroj: Microsoft

Předobjednávky Surface Laptop Studio jsou již spuštěny, přičemž cena startuje na 1 599 dolarech. Objednávky budou odeslány 5. října, jak to ale bude s dostupností na našem trhu prozatím nevíme.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat