Dotekomanie.cz

Mapy.cz vylepšují navigaci o užitečné prvky

mapy cz maji novou funkci alternativni trasy 1600x900x

Zdroj: Seznam.cz

Seznam.cz se skutečně stará o svou službu a aplikaci Mapy.cz. Dá se říci, že každý měsíc se dočkáme nějaké funkce. Někdy jsou drobné, jindy mají velká potenciál. Například minule jsme vás informovali o přidání profilů uživatelů, přičemž co nevidět dojde k rozšíření možností. Tentokrát zde máme úpravu samotné navigace.

Aplikace Mapy.cz dostává profily pro uživatele

Navigace a Mapy.cz

Navigace se vždy hodí, zejména se zobrazením trasy, ale někdy samotné hlasové povely nejsou tak jednoznačné, abyste poznali, kde máte odbočit. Občas je dopravní situace navíc komplikovaná a zorientovat se podle hlasu a mapy nemusí být nejlepší. Nová verze Mapy.cz vylepšuje animace a zejména pak natočení mapy, aby bylo lépe vidět, kam máte zahnout nebo kterým směrem pokračovat.

Zdroj: Mapy.cz

Podstatnější funkcí je samotné zvýraznění pomocí šipek, kde je kýžená odbočka nebo kam pokračuje směr jízdy. Navigace by tak měla být přehlednější a možná se vyhnete zmatkům.

„Novinka přináší kompletně přepracovanou práci s animacemi v naší navigaci. Mapa se nově naklápí a natáčí tak, aby uživatelé vždy viděli nejlepší náhled křižovatky, u které mají v plánu nějaké odbočení. Druhou úpravou je pak zvýraznění pokynu na trase bílou šipkou s tečkou, aby bylo lépe vidět, k jakému místu přesně patří hlasový povel,“ říká Jakub Faifer, produktový manažer Mapy.cz

Každé vylepšení navigace je vítané, byť se může jednat jen o přidání šipek. Nyní si asi počkáme další měsíc, na další novinku, ale o jakou půjde, je těžké odhadovat.

Zdroj: Tisková zpráva

Exit mobile version