Dotekomanie.cz

iQOO Z5 je novinka střední třídy se stereem a rychlým displejem

iQOO Z5 1355x777x

iQOO Z5; Zdroj: iQOO

Vivo začíná působit na více trzích, přičemž nedávno vstoupila značka oficiálně i do České republiky. Zatím u nás láká zejména na mobily střední a nižší třídy. Kromě toho má dnes již subznačku iQOO, která rozšířila své portfolio o model iQOO Z5. Ten by se dal popsat jako zástupce střední třídy s dobrými specifikacemi.

Oficiálně: čínský gigant vivo vstupuje na český trh

iQOO Z5

Ve střední třídě se nabízí mnoho mobilů, které se snaží nějak odlišit. iQOO Z5 například láká na 120Hz displej s Full HD+ rozlišením, přičemž byla použita technologie LCD s podporou HDR10. Bonusem navíc jsou i stereo reproduktory, takže konzumace multimediálního obsahu bude o něco lepší.

iQOO Z5; Zdroj: iQOO

Baterie má kapacitu 5000 mAh s podporou 44W nabíjení, což je velmi slušná hodnota a doplnění energie nebude dlouho trvat. O výkon se zde stará procesor Snapdragon 778G společně s paměťmi LPDDR5 a úložiště je typu UFS 3.1, takže na výkon si asi jen tak někdo stěžovat nebude.

Fotografická výbava je poměrně standardní. Hlavní foťák nabízí 64 MPx a pak jsou zde senzory pro ultra širokoúhlé focení a makro snímky. Optickou stabilizaci obrazu ze nehledejte. V případě konektivity je výbava velmi dobrá. Kromě 5G je zde WiFi 6, Bluetooth 5.2 a jsou podporovány poziční systémy GPS, GLONASS, QZSS a Galileo.

Specifikace

Cena nižší verze iQOO Z5 byla nastavena v přepočtu přibližně na 6 350 Kč. Pakliže se dostane do Evropy a případně do České republiky, mohla by se pohybovat kolem 8 200 Kč, což je vzhledem k výbavě poměrně odpovídající suma.

Zdroj: fonearena.com

Exit mobile version