Apple se vyjádřil k problému „jelly“ efektu u iPadu mini aktualizováno

Apple se vyjádřil k problému „jelly“ efektu u iPadu mini [aktualizováno]
2021-09-29T09:30:18+02:00
• 29. 9. 2021

Zdroj: Apple

Aktualizováno 29. 9.

Redakce webu ArsTechnica dostala vyjádření společnosti Apple k problému tzv. „jelly“ efektu u displeje iPadu mini. Firma uvádí, že se nejedná o problém nebo závadu, jde o vlastnost tohoto LCD panelu. Redakce poznamenala, že tento efekt se neobjevuje u jiných iPadů s LCD displejem. Z vyjádření také vyplývá, že se neplánuje nějaká softwarová oprava nebo úprava. Majitelé si tak budou muset zvyknout na tento efekt.

Původní článek 27. 9.

V rámci letošních novinek od Applu asi nejvíce zazářil tablet iPad mini, který doznal asi největšího množství vylepšení. Ukazuje se, že toto zařízení má poměrně nepříjemnou vadu nebo vlastnost samotného displeje, což je u takového zařízení nepříjemná komplikace. Dle dostupných informací trpí na „jelly“ efekt.

iPad mini se zcela novým designem představen

Problém s displeje u iPad mini?

Nejen první uživatelé nového iPadu mini si všimli nepříjemného efektu „jelly“ u displeje, když používáte tablet vertikálně. Problém spočívá v rychlosti pohybu obrazu, kde levá strana se pohybuje o něco rychleji než pravá, respektive dochází u pravé ke zpoždění. Tento „jelly“ efekt je nejvíce patrný u většího množství textu, který při posouvání vypadá, jakoby se mírně vlnil. Komplikace se ale neobjevuje, když používáte iPad mini horizontálně.

Někteří uživatelé si mysleli, že mají vadný kus, ale evidentně se jedná o rozsáhlý problém nebo vlastnost. Zatím není jasné, jestli je zde problém se softwarem, respektive firmwarem řídící displej, nebo se jedná o vlastnost, kterou nepůjde opravit. Druhá varianta by byla velmi nepříjemná u zcela nového zařízení, které je také mimo jiného určeno pro čtení informací.

Screenshot 2021 09 14 191420 1920x1080x Screenshot 2021 09 14 191324 1920x1080x

Zdroj: Apple

iPad Mini je vybaven 60Hz IPS displejem s rozlišením 2266 x 1488 pixelů, u kterého se Apple chlubí kvalitami. Budeme si muset počkat, jak se k celé situaci postaví společnost a jestli nabídne nějaké řešení. Zatím to ale vypadá na vlastnost iPadu mini.

Zdroje: 9to5mac.com, arstechnica.com, theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat