Více než 70 % uživatelů pro hraní her upřednostňuje mobil před počítačem nebo konzolí

Více než 70 % uživatelů pro hraní her upřednostňuje mobil před počítačem nebo konzolí
2021-08-18T22:41:46+02:00
• 19. 8. 2021

Zdroj: Qualcomm

3

Mobilní telefony dnes prakticky v běžné životě z velké části nahrazují počítače a notebooky. Není tomu jinak ani v oblasti hraní her. Stále více lidí hraje hry právě na mobilních telefonech, které vytlačují počítače a konzole z předních příček.

Mobilní telefony na poli hraní her již drží prvenství

Podle MejoresApuestas.com jsou mobilní telefony celosvětově volbou číslo jedna na poli hraní her. Podle statistik si pro hraní her v tomto roce vybralo mobilní telefon více než 70 % uživatelů. Ve srovnání s konzolemi a počítačem je míra použití pro hraní her na mobilní platformě vyšší. Je to dané tím, jak se mobilní trh a obsah dodávaný pro smartphony, mění. Uživatelé dnes mají přístup k širokému hernímu obsahu. Mnoho her dostupných na počítači, nebo konzoli, dostaly i svou mobilní verzi. Samozřejmě mobilní telefony zcela nedokáží nahradit počítače a konzole. Vždy tu bude část hráčů, která upřednostní zcela nesrovnatelný a kvalitnější herní zážitek.

stats mobile 893x611x

Zdroj: mejoresapuestas.com

Podle poslední zprávy We Are Social Digital 2021 se ukázalo, že dvě třetiny internetových uživatelů ve věku od 16 do 64 let si pro hraní her vybraly právě mobilní platformu a upřednostnily ji tak před počítačem nebo konzolí. Hraní na počítači, notebooku a konzoli se tak umístilo na druhém místě s mírou využití 40,1 %. Podle statistik se ukázalo, že 28,5 % uživatelů pro hraní využívá konzoli, což je o 10 % více než například hraní na tabletech. Ty se umístily na čtvrtém místě. Přenosná herní zařízení, jako je například Nintendo a další, využívá 14,6 %.

Hraní her na mobilních zařízeních poměrně silně roste. Podle zprávy MajoresApuestas.com by měly  mobilní hry za rok 2021 vygenerovat příjmy až 110 miliard amerických dolarů, což by bylo o 15 % více, než minulý rok. Prognóza pro příští dva roky tvrdí, že by mobilní hry měly vygenerovat až 138 miliard dolarů, což by představovalo navýšení o dalších 25 %. Do roku 2015 se pak počítá s navýšením zisku až na 160 miliard dolarů.

Hlavní podíl hráčů z pohledu mobilní platformy tvoří Čína a USA jako dva majoritní mobilní trhy – celkem drží 55% podíl. Tyto dva trhy mají zastoupení mezi hráči ve věku 18-34 let. Očekává se, že do roku 2023 se celkový počet uživatelů, kteří budou pro hraní her využívat mobilní telefon, přesáhne počet 2 miliard.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 19. 8. 2021, 11:50

Tak pokud byl průzkum kde se hraje a bylo to venku tak ok.. Ale jinak ve skutečnosti na mobilu nikdo doma.. Já hrál na mobilu naposledy před 3 lety..

Lukáš Jelínek

19. 8. 2021, 9:24

Dobrých mobilních her je žalostně málo. Většina z nich prostě jen vezme koncept, který jsme již viděli xkrát, a prostě na to jen hodí jiný vzhled. Nechci ani počítat, kolik her vzniklo na stejném principu jako třeba CandyCrush.

Jonáš Rybka

19. 8. 2021, 9:07

Kdyby ty hry na mobilech aspoň stály za něco. Ale přitom jsou to z většiny jenom rychlokvašky nacpané P2W záležitostí nebo dokupováním různých balíčků. Když už se nějaká ukáže jako dobrá, tak je to většinou indie hra na 2,5 hodiny nebo port z jiné platformy.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat