Dotekomanie.cz

Microsoft zpřístupňuje synchronizaci schránky mezi Windows 10 a Androidem

google android 1280x800x

Fotka od andrekheren z Pixabay

Schránka pro zkopírované texty byla dříve velmi jednoduchou. Dokázala udržet jen jednu položku, ale již se nabízí pokročilejší funkce, které zvládnou mít více položek k dispozici. Microsoft implementoval také pokročilejší schránku pro zkopírované věci, přičemž je založena na cloudu. Díky tomu je synchronizovaná na více zařízeních, kde je funkce aktivní. Nyní se dostává toto řešení i na Android.

Oběma směry

Microsoft před nějakým časem odkoupil softwarovou klávesnici Swiftkey, takže jsme očekávali nějaké propojení se systémem Windows. To se více méně potvrdilo a až nyní jsme se dočkali prvního nasazení. Pro vyzkoušení musíte v nastavení Windows 10 v sekci Schránka aktivovat položky jako Historie schránky, Synchronizace napříč zařízeními a následně automatickou synchronizaci pro text.

Zdroj: Dotekomanie.cz

Následně musíte mít minimálně SwiftKey Beta ve verzi 7.8.5. Zde přejděte do nastavení a zde najít Schránku. Zde také stačí povolit Synchronizaci historie schránky. V tuto chvíli je novinka k dispozici jen pro účty Outlook.comHotmail.com. Data mají být dostupná hodinu a jsou kompletně šifrována, tedy Microsoft nemá k datům přístup. 

Funkcionalita je již k dispozici pro Samsung smartphony přes jinou aplikaci. Nyní je ale dostupnější pro všechny, přičemž k rozšíření dojde, až bude novinka ve stabilní verzi klávesnice.

Zdroj: neowin.net

Exit mobile version