Nový CEO společnosti Qualcomm uvádí, že mohou porazit Apple M1, vysvětluje také strategii

Nový CEO společnosti Qualcomm uvádí, že mohou porazit Apple M1, vysvětluje také strategii
2021-07-10T16:56:47+02:00
• 11. 7. 2021

Zdroj: androidauthority.com

Když Apple koncem loňského roku představil svůj nový čip Apple M1, pořádně tím zavařil konkurenci. Čipu Apple M1 založenému na architektuře ARM nejen svou rychlostí, ale také svou energetickou úsporností jen těžko dovede konkurovat jiná společnost, včetně giganta jako je Qualcomm. Nový generální ředitel společnosti Qualcomm Cristiano Amon ale uvádí, že jsou připraveni situaci změnit. Qualcomm se čipu M1 nejen dokáže vyrovnat, ale také již nastavenou laťku údajně ještě zvednout, prozatím však jen na poli procesorů pro počítače.

Rychlost čipu M1 pro Windows

Jelikož je Cristiano Amon na své pozici ještě poměrně krátkou dobu, je tak jasné, že si dá za slib pořádný cíl, za kterým se společnost požene. Tento plán je již částečně v běhu, jeho náplní má být uvedení pořádné konkurence pro Apple M1. Namísto toho, aby společnost čekala než ARM přijde s vlastním návrhem čipu, Qualcomm do toho jde po hlavě, proto najal tým bývalých inženýrů společnosti Apple, kteří mají za úkol přinést návrh dříve.

„Naše společnost potřebovala mít špičkový výkon pro zařízení napájené z baterie“, uvádí Amon. „Pokud ARM, s nímž jsme měli léta dobrý vztah, nakonec vyvine CPU, které je lepší než to, co si dokážeme sami postavit, pak máme vždy možnost licencovat od společnosti ARM.“

Qualcomm získala bývalé inženýry Applu prostřednictvím akvizice pomocí společnosti Nuvia. Tito inženýři před vstupu do Nuvia pracovali na vývoji právě Apple M1 čipu, Qualcomm se pak nechal slyšet, že nové čipy založené na designech Nuvia by mohl začít prodávat již v roce 2022.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat