Dotekomanie.cz

Spotify brzy spustí HiFi kvalitu streamu

Spotify

Zdroj: Dotekomanie.cz

Tidal poprvé zaujal trh svými funkcemi, kterými se snažil od konkurence odlišit. Streamovací služba tlačila důraz hlavně na kvalitu přenosu zvuku, ale tomu v podstatě nikdo nevěnoval velkou pozornost – s výjimkou audiofilů. Nyní to vypadá, že právě Tidal byl takovým průkopníkem vysoké kvality zvuku. 

Apple Music získá bezztrátový zvuk a jednu novinku navíc

Spotify chystá vysokou kvalitu zvuku

Důvodem je, že krátce poté, co společnost Apple oznámila novou bezztrátovou možnost streamování, se do akce pustilo i Spotify. Vůbec nejpopulárnější služba by se HiFi kvality měla dočkat v následujících týdnech. 

Zdroj: Dotekomanie.cz

Poprvé své plány o implementaci HiFi kvality Spotify informovalo v únoru letošního roku. Zdá se ale, že Apple Music vypálilo svému konkurentovi lehce rybník, protože funkci představilo rychleji. S největší pravděpodobností je ale spuštění HiFi kvality na platformě Spotify otázkou času. Na internetu se objevil snímek obrazovky, který odhalil novou ikonu znázorňující vysokou kvalitu. Zda se ale bude jednat o bezplatnou aktualizaci či si uživatelé budou muset za vyšší kvalitu ještě připlatit není jasné. V případě Apple Music šlo jen o aktualizaci. 

Doposud bylo Spotify kvalitnější než právě Apple Music. Při nejvyšším možném nastavení by Spotify streamoval až 320 kB /, což je o poznání méně ve srovnání s 256 kB / Apple Music.

Zdroj: ubergizmo.com

Exit mobile version