Google Pixel 6 by mohl dostat podporu konektivity UWB

Google Pixel 6 by mohl dostat podporu konektivity UWB
2021-05-07T13:30:33+02:00
• 7. 5. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

UWB, neboli Ultra Wide Band, je možnost konektivity, díky které můžete svým smartphonem nalézt například SmartTag od společnosti Samsung nebo AirTag od Applu a zároveň na krátkou vzdálenost poměrně přesně určit jejich polohu. Jak se nyní zdá, Samsung a Apple nebudou nadlouho jediní výrobci, kteří mají smartphony s touto technologií, brzy by se k nim mohl připojit také Google se svým Pixelem 6.

Pixel 6 s podporou UWB

S tvrzením, že by Google Pixel 6 mohl dostat podporu UWB, přišel Mishaal Rahman z XDA-Developers. Připravované zařízení společnosti Google s názvem Raven bude totiž pravděpodobně součástí modelové řady Pixel 6 a právě tento model má podporou UWB disponovat. Kromě modelu Raven se objevily také zmínky o zařízení Oriole, obě zařízení mají být představena letos na podzim a běžet na čipsetu vlastní výroby Whitechapel GS101.

2020 10 29 191602 3840x2160x 1

Zdroj: Dotekomanie.cz

Dle webu 9to5Google je také možné potvrdit, že Google nasadí UWB čip od společnosti Qorvo. O tom, k čemu ale bude UWB čip v Pixelech sloužit prozatím nejsou žádné informace. Mohly bychom uvažovat například o rychlém párování se zařízeními Nest, podobně jako párování iPhonu s Homepodem, nicméně žádné ze zařízení Nest UWB nepodporuje. Podpoře UWB u nastávající generace Pixelů nasvědčuje také část zdrojového kódu v beta verzích Androidu 12.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat