Dotekomanie.cz

Apple představil nový iMac s Apple Silicon čipem a zcela novým designem

Apple představil také zcela nový Mac, který staví na úspěchu procesoru Apple M1. Jedná se o zcela nový iMac, který na první pohled zaujme zcela nový designem s mnoha barvy.

Nový design iMacu s mnoha barvami

Nový design zaujme novými pastelovými barvy, kterých bude celkem sedm. Tloušťka celého počítače je velmi nízká a skoro to vypadá jako iPad připevněný na stojánek. Rámeček kolem displeje je však překvapivě ve všech verzích bílý. Překvapí také velká brada pod displejem.

Zdroj: Apple

Displej nového iMacu má úhlopříčku 24 palců a jedná se o 4,5K Retinu. Samozřejmostí je podpora True Tone a P3 gamutu. Velkou novinkou je lepší kamera pro videohovory, která nabízí 1080p rozlišení. Vylepšeno bylo také zpracování obrazu pro snížení šumu a správné nastavení barev kamery. Potěší také tři mikrofony. Reproduktory byly také vylepšeny, kterých bude nyní šest.

Zdroj: Apple

Uvnitř tepe Apple M1 známý již z předchozích Macbooků. Ten je až o 85 procent rychlejší než v předchozím iMacu. Machine learning je až 3x rychlejší. Díky čipu M1 můžete i na iMacu přímo spouštět hry a aplikace z iPadu a iPhonu.

Zdroj: Apple

Konektivitu zajišťují 4 USB-C konektory, z čehož dva podporují Thunderbolt. Napájení využívá nový magnetický konektor na zádech. Klávesnice k iMacu má nová tlačítka a především integrované TouchID. Je také dostupná v nových barvách. Nová Magic Mouse a Magic Trackpad nabízí také stejné nové barvy.

Operačním systémem je samozřejmě macOS Big Sur. Nový iMac bude možné objednat od 30. dubna, dostupný bude v květnu. Cenovka začne na 1299 dolarech za základní verzi.

Zdroj: Apple

Aktualizováno: Cena začíná na 37 990 Kč za nejslabší model. Objednávky startují 30. dubna a do prodeje zamíří v druhé polovině května.

Exit mobile version