Dotekomanie.cz

Xiaomi představilo Mi 11 Lite a Mi 11 Lite 5G, cena začíná na 7499 Kč

C 7621x4289x

Xiaomi Mi 11 Lite 5G; Zdroj: Xiaomi

Na dnešek mělo Xiaomi naplánovanou velkou událost, v rámci které představilo hned několik novinek. Dá se říci, že se jedná o pokračování navazující na uvedení původního top modelu Xiaomi Mi 11. Jak se předpokládalo, nabídka byla rozšířena o odlehčenou verzi, která se nabízí v LTE i 5G variantě.

Lite série

Novinky jsou si velmi podobné a je v podstatě nemožné rozlišit Xiaomi Mi 11 Lite a Xiaomi Mi 11 Lite 5G od sebe. Samozřejmě hlavní rozdíly jsou v podpoře samotných mobilních sítí, kde 5G verze má v útrobách nový procesor Snapdragon 780G. LTE varianta naopak disponuje slabším procesorem Snapdragon 732G, ale i tak bude stačit pro všechny aplikace a hry.

Xiaomi Mi 11 Lite 5G; Zdroj: Xiaomi

Obě novinky mají na zádech tři foťáky, kde hlavní nabízí 64MPx senzor. Dále lze využít ultra širokoúhlý a poslední je pro makro fotky. Optická stabilizace zde není obsažena. Přední strana je vybavena 20MPx senzorem v malém otvoru v rohu.

Jak je vidět, Xiaomi se tentokrát pokusilo sjednotit rámečky kolem displeje, což působí elegantně. Samotný zobrazovací panel nabízí Full HD+ rozlišení s 90Hz obnovovací frekvencí. Jedná se o AMOLED panel. Samotná čtečka otisků prstů nebyla do něj integrována. Tu najdete na boku zařízení.

Xiaomi Mi 11 Lite; Zdroj: Xiaomi

U obou mobilů se o energii stará baterie s kapacitou 4250 mAh. Lze využít až 33W nabíjení přes USB C. Mezi bonusové vlastnosti lze zařadit například stereo reproduktory.

Specifikace Xiaomi Mi 11 Lite 5G

Specifikace Xiaomi Mi 11 Lite

Ceny a dostupnost

První se k nám dostane 5G verze s trochu lepší výbavou. Prodej začne již 19. dubna a v rámci akce, která potrvá do 25. dubna, dostane každý zákazník Mi Band 5 zdarma.

Xiaomi Mi 11 Lite v LTE variantě se začne prodávat až 1. května, přičemž ceny jsou o poznání nižší.

Zdroj: Tisková zpráva

Exit mobile version