Oppo by letos mohlo představit své první tablety a notebooky

Oppo by letos mohlo představit své první tablety a notebooky
2021-03-15T18:00:07+02:00
• 15. 3. 2021

Zdroj: ace.electronicsforu.com

Čínská společnost Oppo se proslavila především svými mobilními telefony, které patří z pohledu mobilního segmentu a platformy Android, k tomu nejlepšímu. Vedle mobilních telefonů patří do portfolia společnosti i nositelná zařízení.

Oppo by mohlo nově konkurovat i na poli tabletů a notebooků

Podle nejnovějších zpráv Oppo vede jednání s dodavateli ohledně příprav nového tabletu. Zatím nejsou známy žádné podrobnosti ohledně konkrétních dodavatelů. Na trhu tabletů s platformou Android je stále poměrně veliký prostor. Mezi největší hráče s Android tablety v současné době patří Samsung, Huawei Honor a Lenovo. Oppo by mohlo přinést svěží vítr do poklidných vod v tomto segmentu.

dsscsf 670x418 670x418x

Zdroj: intellectdigest.in

Trh s tablety v posledních letech zaznamenal spíše stagnaci. Dominantní pozici si drží Apple se svými iPady. Rok 2020 ale přinesl i pro platformu Android rostoucí trend, a to díky celosvětové pandemii koronaviru. Lidé trávili více času doma, a tak i tento segment zaznamenal obrat především díky tomu, že lidé pracovali z domova a chytrá zařízení využívali i pro online studium.

Kromě segmentu tabletů chce Oppo vstoupit také do segmentu notebooků. Ani zde zatím nemáme bližší informace o plánovaných modelech a jejich specifikacích. V této oblasti jsou hlavními konkurenty kromě Samsungu a Lenova také společnost Xiaomi. V tuto chvíli nemáme bližší podrobnosti o termínech, ale proslýchá se, že by první modely tabletů a notebooků mohly přijít na trh již tento rok.

Zdroj: pocketnow.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat