Opera pro iOS získává čistější design a kratší název

Opera pro iOS získává čistější design a kratší název
2021-03-24T18:18:40+02:00
• 25. 3. 2021

Opera, jakožto 4. nejpoužívanější internetový prohlížeč vůbec, si připomíná své 3. výročí prohlížeče pro zařízení s iOS, a tak se můžeme těšit na hned několik novinek. Zřejmě ta nejzásadnější bude patrná již na domovské obrazovce, namísto původního názvu Opera Touch totiž prohlížeč ponese název zkrátka Opera. Aktualizovaná Opera také bude mít mnohem jednodušší a čistější prostředí a změny dozná také barva ikony, která se z fialové změní na červenou, která je pro Operu ikonická.

Nový název, nové logo, nový vzhled

S příchozí aktualizací budou nově dostupné ikony zakomponované do spodní lišty, které mají být méně průhledné a budou sloužit pro rychlé akce. Zmizely také stíny z bublin a dalších prvků, stejně jako pozadí prohlížeče. Opera uvádí, že tyto designové prvky upravila za účelem „úhlednějšího a ploššího“ vzhledu. Stejně jako dostála změny barva ikony aplikace, byly aktualizovány barvy v celé aplikaci, což má zachovávat dlouhodobý minimalistický design.

Opera iOS

zdroj:engadget.com

Opera také uvádí, že k dubnu tohoto roku počet uživatelů narostl o asi 65 % během posledních 12 měsíců. Společnost to vidí jako důsledek toho, že Apple v iOS 14 umožnil změnit výchozí prohlížeč na svůj vlastní, v tomto případě například i Operu, dříve Operu Touch.

Podle vyjádření Opery by aktualizovaná verze aplikace měla být v AppStore dostupná již nyní, pro stávající uživatele chystá aktualizaci v nejbližších dnech.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat