Dotekomanie.cz

Nová betaverze iOS 14.5 aktivuje záložku pro hledání vašich věcí

AirTags

Zdroj: Systweak

Již delší dobu se v systému iOS nachází skrytá záložka pro hledání věcí v aplikaci Najít, do které se dalo dostat přes speciální odkaz ze Safari. Žádnou věc sem ale zatím přidat nešlo. To vše se nyní mění a v iOS 14.5 beta 3 je konečně vše dostupné.

Přes Safari můžete na iOS 14.3 vyvolat novou sekci pro sledování svých věcí

Hledání vašich věcí pomocí systémové aplikace již brzy

Nová funkce bude spočívat v přidání podporovaného příslušenství (včetně chystaného AirTags) přímo do aplikace Najít. Zde se již od nové betaverze zobrazí uvítací okno, které zmiňuje tuto novou funkcionalitu pod názvem Find My Network. Představení a plného vydání bychom se mohli dočkat už nyní v březnu. Nepůjde ale jen o AirTags. Podporu třetích stran v aplikaci Najít oznámil Apple na WWDC 2020 vloni v červnu. První příslušenství, které toto podporuje, bylo již představeno Belkinem. Jedná se o nová sluchátka, která se ale na trh dostanou nejdřív v březnu.

Zdroj: 9to5mac

Samotné AirTags byly objeveny v iOS již v iOS 13, a přesto jsme se jich ani vloni v roce 2020 nakonec nedočkali. AirTag pro nalezení vašich věcí mají dorazit už letos. V praxi se mělo jednat o jakýsi chytrý přívěšek, prostřednictvím kterého budete moci najít například své klíče. Samozřejmě tímto přívěškem budete moci dohledat i jiné předměty, jako je například peněženka, batoh a další.

Zdroj: 9to5mac.com

Exit mobile version