Dotekomanie.cz

Youtube nabízí novinku pro školáky a rodiče

Screenshot 77 1491x825x

Zdroj: Youtube

Služba Youtube byla vždy určena pro uživatele starší 13 let, ale postupem času se pracovalo na nejrůznějších novinkách, přičemž dnes existuje i Youtube Kids. Značně omezená verze této služby. Dnes jsme se dočkali oznámení další novinky, které je určena pro starší děti a také nabízí možnost postupného předání kontroly.

Youtube Kids přichází do České republiky

Když Youtube Kids už nestačí

Youtube Kids má svůj specifický a kontrolovaný obsah pro nejmenší. Společnost si je vědoma, že taková videa asi nebudou postačovat starším dětem a dospívajícím, proto se zapracovalo na tzv. mezi článku. Novinka nabídne rodičům kontrolovat obsah pro svého potomka.

V podstatě se nabízí celkem tři kategorie, přičemž je zde i varianta s největším výběrem obsahu. I tak některá videa nejsou zpřístupněna, případně mohou obsahovat i citlivější obsah.

Zdroj: Youtube

Samotný obsah do jednotlivých kategorií řeší automatizované systémy i zaměstnanci Youtube. Skoro by se dalo říci, že novinka je dalším krokem od Youtube Kids k neomezenému obsahu na Youtube. Vše je navázáno na Google Family Link, přičemž rodič bude moci omezit aplikaci Youtube třeba podle času. Také se nabízí možnost prozkoumání historie, případně omezení obsahu.

V tuto chvíli se jedná jen o oznámení novinky a její dostupnost v Česku zatím nebyla uvedena. Samozřejmě je otázkou, jestli rodiče tuto funkci využijí a jestli si školáci nechají kontrolovat obsah, který chtějí sledovat.

Zdroj: Tisková zpráva

Exit mobile version