Dotekomanie.cz

WhatsApp uvedl, co se stane, když nepřijmete nové podmínky

WhatsApp

Zdroj: Dotekomanie.cz

WhatsApp představil nové podmínky, které následně odložil na pozdější datum. Důvodem byl poměrně velký odliv uživatelů ke konkurenci, jelikož podmínky stanovily nové zásady pro ochranu informací a nakládáním s nimi. Nové zásady a podmínky mají největší vliv pro uživatele mimo EU. Například v Indii volají po stejných právech jako v evropských zemích. I tak se vám v aplikaci objeví výzva k souhlasu s novými podmínkami. WhatsApp zveřejnil informace, co se stane s účtem, kde nebude udělen souhlas.

WhatsApp odkládá nové podmínky o 3 měsíce

Omezená aplikace

Pokud nepřijmete nové podmínky, které začnou platit od 15. května, tak se aplikace na vašem zařízení značně omezí. Dokud nové podmínky nepřijmete, budete moci maximálně přijímat příchozí hovory a samotné notifikace na zprávy. V aplikaci ale nebudete moci číst ani posílat jakékoliv zprávy. Jedná se o drastické omezení, ale to není vše.

WhatsApp objasňuje pravidla soukromí po představení nových podmínek

Od 15. května následně poběží lhůta 120 dnů. Právě během této doby máte čas přijmout nové podmínky. Pakliže uplyne tento limit, dojde k odstranění vašeho účtu, jelikož se na něj budou vztahovat zásady jako pro neaktivní uživatele. Jde vidět, že pokud chcete používat WhatsApp nadále, nebudete mít jinou možnost, než jednoduše přijmout podmínky.

Zdroj: WhatsApp

WhatsApp dále uvádí, že do 15. května máte možnost si stáhnout data ze služby, zejména pak historii. Text na stránkách služby je napsán tak, že nebudete moci po 15. květnu stáhnout data bez přijmutí podmínek.

Odstranění účtu je totiž nevratný krok. Dojde tak k vymazání historie vašich zpráv a budete odebráni ze všech stávajících skupin, kterých se v aplikaci WhatsApp účastníte. Dojde také k odstranění veškerých záloh aplikace WhatsApp.

Služba ostatně plánuje rozsáhlejší kampaň, která má vysvětlovat nové podmínky. Budou se zobrazovat i pop-up okna v aplikaci, kde se dozvíte další informace o změnách.

Zdroje: pocketnow.com, techcrunch.com

Exit mobile version