Dotekomanie.cz

Huawei Mate X2 představen – jiná konstrukce, vysoká cena

huawei mate x2 1974x1022x

Huawei Mate X2, Zdroj: Huawei

Dlouho se spekulovalo o příchodu dalšího smartphonu s ohebným displejem od společnosti Huawei a dnes jsme se dočkali modelu Huawei Mate X2. Jak se předpokládalo, novinka nabízí jinou konstrukci, kde je ohebný displej na vnitřní straně mobilu. Díky tomu nebude muset odolávat vnějším vlivům.

Huawei Mate Xs – výlet do budoucnosti [recenze]

Huawei Mate X2

Pro Huawei je model Mate X2 nastartováním nového přístupu k ohebným smartphonů, ale Samsung v této oblasti má již větší zkušenosti. Jak si lze všimnout, novinka nabízí velký vnější displej, který používá OLED technologii s 90Hz frekvencí. V oválném otvoru se nachází jen jeden foťák s 16 MPx.

Huawei Mate X2, Zdroj: Huawei

Vnitřní strana nabízí 8palcový displej také s 90Hz obnovovací frekvencí. Díky absenci foťáku je k dispozici  nenarušený panel. Huawei vychvaluje samotný mechanismus ohybu, tedy kloubu, ale je nutné počkat na reálné používání.

Huawei Mate X2, Zdroj: Huawei

Sice se spekulovalo, že bychom se mohli dočkat bezdrátového nabíjení, ale nakonec mobil nabízí pouze 55W drátové nabíjení. Na zadní straně se nachází čtveřice foťáků, kde hlavní má 50MPx snímač a pak se zde nabízí dva se zoomem. Periskopický modul má 10násobné optické přiblížení. Huawei Mate X2 je vybaven čtečkou otisků prstů na straně a také zde najdeme stero reproduktory.

Huawei Mate X2, Zdroj: Huawei

Specifikace

Huawei Mate X2 přijde v přepočtu v Číně přibližně na 59 500 Kč. Pokud by se novinka dostala do Česka, cena by se mohla pohybovat kolem 75 000 Kč, což je skutečně až moc vysoká suma za mobil bez Google služeb a aplikací.

Zdroj: pocketnow.com

Exit mobile version