Dotekomanie.cz

HTC Wildfire E Lite je novinka, která nezapadá do roku 2021

HTC

HTC Wildfire E Lite; Zdroj: HTC

V srpnu minulého roku HTC představilo model Wildfire E2, který nijak nevynikal, ale na druhou stranu neměl úplně špatné specifikace. Výrobce dnes představil další model v rámci této série s označením HTC Wildfire E Lite. Specifikace jsou ale velmi nízké a vůbec nezapadají do letošního roku.

Ani cena nezachrání

HTC Wildfire E Lite má nastavenou cenu v přepočtu přibližně na 2200 Kč. Je tedy jasné, že nelze očekávat nějak úchvatné specifikace. Bohužel jsou horší, než byste čekali. Displej s HD displejem nikoho nepřekvapí, ale použití procesoru Helio A22 z roku 2018 je tak trochu neomluvitelné. Navíc má k dispozici 2 GB operační paměti a jen 16 GB pro uživatelská data.

HTC Wildfire E Lite; Zdroj: gsmarena.com

V případě baterie se zde nabízí jen kapacita 3000 mAh. O nabíjení se stará microUSB, což je dnes spíše rarita. Co se týče konektivity, tak HTC integrovalo WiFi 5 s podporou i 5GHz pásma. Bluetooth je ve verzi 5.0. Přední strana je osazena 5MPx foťákem a na zadní je pak dvojice snímačů. Hlavní má 8 MPx, což je adekvátní pro takto levný mobil. Sekundární snímač má pouze 0,3MPx a má sloužit pro efekty. HTC zvolilo Android 10 ve verzi Go.

Specifikace HTC Wildfire E Lite

Novinka zamířila na několik trhů a dokonce bude dostupná v Evropě. Snad se v dohledné době dočkáme zajímavější novinky mířící na vyšší příčky. HTC zatím představuje jen levnější modely, jejichž dostupnost je poněkud omezená.

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version